Popiežius sako, kad jam gėda dėl lytinio išnaudojimo skandalo Prancūzijos Bažnyčioje

Popiežius Pranciškus trečiadienį pareiškė, kad jam „gėda“ dėl Prancūzijos kunigų ir kitų dvasininkų vykdyto nepilnamečių lytinio išnaudojimo, kurį atskleidė šią savaitę paskelbta nepriklausomo tyrimo atskaita.

„Noriu išsakyti aukoms savo liūdesį ir sielvartą dėl jų patirtų traumų ir savo gėdą, mūsų gėdą, dėl to, kad Bažnyčia per ilgai nesugebėjo jiems skirti dėmesio“, – kalbėjo pontifikas per bendrąją audienciją.

„Meldžiuosi aš ir mes visi kartu meldžiamės: „Tau, Viešpatie, šlovė, mums gėda“. Tai gėdos akimirka“, – sakė jis.

Pranciškus paragino dvasininkus ir toliau dėti visas pastangas, kad panašios tragedijos nepasikartotų, ir pasiūlė savo paramą prancūzų kunigams „šio sunkaus, bet sveiko išbandymo akivaizdoje“.

Jis taip pat paragino Prancūzijos katalikus „prisiimti atsakomybę užtikrinti, kad Bažnyčia būtų saugūs namai visiems“.

Antradienį paskelbta nepriklausomo tyrimo ataskaita atskleidė, kad nuo 1950 iki 2020 metų kunigų ir kitų dvasininkų lytinį išnaudojimą patyrė maždaug 216 tūkst. asmenų, o šį „masinį reiškinį“ dešimtmečius dengė „tylos skraistė“.

Pustrečių metų trukęs tyrimas ir 2,5 tūkst. puslapių ataskaita išprovokavo pasipiktinimo bangą, Prancūzijos ir viso pasaulio Katalikų Bažnyčiai sulaukiant vis daugiau skundų dėl dvasininkų vykdyto lytinio išnaudojimo.

Antradienį popiežius per savo atstovą paskelbė pareiškimą, kuriame išreiškė širdgėlą dėl nukentėjusiųjų, o trečiadienį asmeniškai kreipėsi į juos per savaitinę bendrąją audienciją Vatikane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikra gėda!

Tikra gėda! portretas
Už tai reikia atskirti katalikų bažnyčią nuo dievo! Ekskomunikacija visos bažnyčios kaip tokios gali nuplauti šią gėdą!

tie

tie portretas
tusti paverkslianimai tai veidmainiskas pasiteisinimas ir nenoras atsistatydinti ka padare vokieciu Benediktas o teroristuiVoityla pabandes panaikint celibata buvo bandomas pasalintas visa tai suvertus 1 teroristui /komunistui/ taip iki galo neisaiskinus kas samde ir tik Kristaus zodziais galime tyket kad tai apgaulingi /pranasi/ ir tuo naudojasi mano vardu mulkindami zmones yra tikru krikscioniu bet siuos reikia atskirti bet nera kam nes tai isigalejusi vatykano kardinolu mafija kuri palaike ir palaiko celibata reiskia pedofilus ir joks /papa/ cia nepades kol tuo neuzsiims karotribunolas======

Sunku \\\\\.../////

Sunku  \\\\\...///// portretas
kovoti,nes tenai jau klanai,vienas kitą slepia,gina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių