Popiežius Vatikane priėmė JAV prezidentą su žmona

Popiežius Pranciškus penktadienį surengė privačią audienciją JAV prezidentui Joe Bidenui ir jo žmonai Jill. Jų susitikimas Apaštališkuosiuose rūmuose Vatikane truko daugiau kaip valandą.

Baltųjų rūmų duomenimis, J. Bidenas gyrė popiežių už jo „lyderystę kovoje su klimato krize“ ir jo indėlį, siekiant, kad vakcina nuo koronaviruso pasiektų visus. „Prezidentas J. Bidenas padėkojo Jo Šventenybei už jo atsidavimą pasaulio vargšams bei tiems, kurie kenčia badą, konfliktus ir persekiojimą“, - sakoma toliau Baltųjų rūmų pareiškime.

Tai buvo jau ketvirtasis jųdviejų susitikimas, tačiau pirmasis po to, kai J. Bidenas tapo JAV prezidentu. 78-erių J. Bidenas yra tik antras katalikas JAV prezidentas po Johno F. Kennedy‘io. Jis dažnai kalba apie savo tikėjimą ir reguliariai vaikšto į bažnyčią. Tačiau kadangi J. Bidenas pasisako ir už moterų teisę į abortus, kyla įtampa su Katalikų bažnyčia.JAV katalikų Vyskupų konferencija vasarą balsavo už tekstą, anot kurio, už teisę į abortus pasisakantiems politikams gali būti atsisakyta suteikti Komuniją. Popiežius Pranciškus tada pareiškė, kad ne Bažnyčios uždavinys yra kištis į politiką. Kartu Katalikų bažnyčios vadovas aiškiai pasisakė prieš abortus, pavadindamas juos „žudymu“.

Ar popiežius ir J. Bidenas kalbėjo šia ginčytina tema, Baltųjų rūmų pranešime neužsimenama. Susitikimas vyko už uždarų durų.

J. Bidenas atvyko į Romą dalyvauti G20 viršūnių konferencijoje, kuri prasidės šeštadienį.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta JAV pora...

Ta JAV pora... portretas
Pagal išorinę išvaizdą - ta nukriošusi pora būtų tik vidutinio lygio Lietuvos senelių prieglaudoje...O, pasirodo, tai Amerikos pora Nr.1...

POPIEŽIUS gina n u k r y p ė l i ų teises,

POPIEŽIUS gina n u k r y p ė l i ų teises, portretas
kurie, s e n a i lipa KATALIKAMS ant sprando, tai r o d o , jog su i š s k a i č i a v i m u KEIČIASI kriščionybės HIERARCHŲ p r i e d e r m ė - pamirštant KATALIKUS, ž l u g d a n t jų RELIGINĘ bendruomenę.

Lukulas

Lukulas portretas
pietauja pas Lukulą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių