Populiari sala kovoja su turistų antplūdžiu: sunku net prasilenkti

Graikijos sala Santorinas kovoja su turistų antplūdžiu. Ypač kalti kruiziniai laivai, mat jų maršrutuose visada yra ši maža sala, kuri išsiskiria grožiu – it baltas perlas Egėjo jūroje. Ėmė sklisti net gandas, kad merija prašo vietinių užsidaryti namuose.

Marios turistų laukia saulėlydžio. Nori įamžinti tobulų kadrų, dėl kurių suplaukia laivais iš viso pasaulio. Būna dienų, kai Santoriną apgula minios iškart net iš penkių kruizinių laivų.

Plaukiojantys viešbučiai poilsiautojus išmeta it bangas, kurios užtvindo visą salą. Tūkstančiai turistų rikiuojasi siaurose gatvelėse ir ant laiptų į viršų. Salos sostinėje net sunku prasilenkti.

Prieš savaitę miesto taryba išsiuntė Santorino gyventojams prašymus likti namuose dėl turistų. Žinia apskriejo visą pasaulį. Visi suprato, kad tai lyg uždarymas, bet gyventojai aiškina, jog tai visiška nesąmonė.

„Liepė, kad išeitų į gerą, o ne įkalintų ir neleistų eiti prie jūros. Problema, kad atplaukę kruiziniai laivai išleidžia daug žmonių vienu metu. Pakoregavus laikus, viskas būtų gerai“, – šnekėjo moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai turistai išleidžiami uoste, lynų keltuvas greitai persipildo ir minios vingiuoja gatvelėmis per karštį pėsčiomis arba ant asilų.

„Daug asilų ir labai ankšta. Jie visi traukia kartu. Kai esi tame knibždėlyne, turi kliautis, kad asilai tavęs nenuspirs. Tai man kultūros šokas!“, – pasakojo pašnekovas.

Ant keliuko susispaudę apie 200 asilų. Jei bent akimirkai stabteli, iškart gauna botagu.

„Ant keliuko susispaudę apie 200 asilų. Jei bent akimirkai stabteli, iškart gauna botagu“, – teigė kitas pašnekovas.

Vietos gyventojai sako, kad daugiausia problemų kyla dėl logistikos ir transporto. Jei lynų keltuvas buvo geras prieš 40 metų, šiandien jau reikėtų didesnio ir spartesnio.

Meras žada, kad naujovių bus – jau nuo kitų metų laivais atvykstančių turistų skaičius bus apribotas iki 8 tūkst. per dieną. Statomas ir didesnis uostas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paskelbėme melagieną

Paskelbėme melagieną portretas
Toje saloje esamu.metu situacija kitokia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių