Prancūzai siekia panaikinti Libano ambasadoriaus neliečiamybę po kaltinimų išžaginimu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos valdžia pirmadienį paprašys Libano panaikinti Beiruto ambasadoriaus Paryžiuje neliečiamybę po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl įtariamo išžaginimo ir tyčinio smurto, pranešė šaltinis.

„Šią dieną bus imtasi veiksmų šia kryptimi“, – naujienų agentūrai AFP sakė Prancūzijos diplomatinis šaltinis, prašęs neskelbti jo pavardės.

Po dviejų buvusių Libano ambasados darbuotojų skundų Prancūzijoje atliekamas tyrimas dėl Rami Adwano (Ramio Advano) nusikalstamų veiksmų. Jis turi diplomatinę neliečiamybę, tačiau gali būti teisiamas, jei Libanas sutiks patenkinti Prancūzijos prašymą.

Libano užsienio reikalų ministerija šeštadienį pranešė, kad į ambasadą Paryžiuje nusiųs tyrimo grupę, kuri apklaus ambasadorių ir išklausys ambasados darbuotojų pareiškimus.

Anot tyrimui artimų šaltinių, patvirtinančių naujienų svetainės „Mediapart“ pranešimą, skundą dėl išžaginimo pirmoji 2022-ųjų birželį pateikė 31 metų buvusi darbuotoja. Jos teigimu, aktas buvo įvykdytas 2020-ųjų gegužę privačiame ambasadoriaus bute.

Skunde sakoma, kad ji palaikė santykius su ambasadoriumi, kuris naudojo psichologinį ir fizinį smurtą ir kasdien žemino.

Antroji 28 metų moteris skundą pateikė praėjusių metų vasarį po, jos teigimu, fizinių išpuolių po atsisakymo lytiškai santykiauti.

Anot jos, po ginčo, kilusio praėjusiais metais Normandijoje vykusio Pasaulinio taikos forumo kuluaruose, R. Adwanas bandė ją partrenkti automobiliu.

„Atsižvelgdami į minėtų faktų rimtumą, manome, kad Libano valdžia turi panaikinti Libano ambasadoriaus Paryžiuje neliečiamybę, kad palengvintų Prancūzijos teisminių institucijų darbą“, – vėlai penktadienį AFP pranešė Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.

R. Adwano advokatas Karimas Beylouni (Karimas Beilunis) teigė, kad jo klientas „ginčija visus kaltinimus dėl bet kokios formos agresijos: žodinės, moralinės, seksualinės“.

Jis tvirtino, kad 2018–2022 metais R. Adwanas turėjo romantiškus santykius su dviem moterimis, kurie buvo pertraukiami ginčų ir išsiskyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne i tema

Ne i tema portretas
Kodel niekas neraso, kad kacapu fasistai susprogdino hidroelektrine Ukrainoje, skesta miestai…
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių