Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzija po džihadistų atakų didina gynybos biudžetą

2015-04-29 09:55
AFP-BNS inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) trečiadienį paskelbė, kad Prancūzija per ateinančius ketverius metus savo gynybos biudžetą padidins beveik 4 mlrd. eurų, reaguodama į ekstremistų grėsmę po džihadistų atakų Paryžiuje.

Jis taip pat sakė, kad karinis patruliavimas opiose vietose, kuris visoje šalyje buvo pradėtas po sausį islamistų surengtų atakų, taps nuolatiniu, o vidaus saugumu rūpinsis 7 tūkst. narių turinčios pajėgos.„Karinis biudžetas prognozavo 34 tūkst. darbo vietų panaikinimą, (bet) dabar 18,5 tūkst. (darbo vietų) bus išsaugotos“, – nurodė šaltinis.

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus beveik keturiems mėnesiams po tris dienas trukusio džihadistų siautėjimo Paryžiuje, per kurį žuvo 17 žmonių, o Prancūzijoje ir kaimyninėse Europos šalyse buvo padidinta saugumo parengtis.

Kalbėdamas po to, kai sušaukė gynybos tarybos posėdį, F.Hollande'as sakė, jog priimti sprendimai turi užtikrinti Prancūzijos vidaus saugumą, tačiau taip pat apsaugoti šalies karines pajėgas, šiuo metu dalyvaujančias operacijose užsienyje – pavyzdžiui, Sachelio regione arba Centrinės Afrikos Respublikoje.

„Turime pareigą palaikyti žmones, kuriems gali kilti pavojus, bet taip pat giname savo saugumą“, – prezidentas sakė žurnalistams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų