Prancūzija skyrė „Google“ ir „Facebook“ milžiniškas baudas

Prancūzijos reguliuotojai ketvirtadienį pranešė skyrę „Google“ ir „Facebook“ iš viso 210 mln. eurų baudų dėl vadinamųjų slapukų naudojimo.

„Google“ skirta 150 mln. eurų bauda yra didžiausia, kurią kompanijai kada nors skyrė Prancūzijos Nacionalinė informacinių technologijų ir laisvės komisija (CNIL). Tuo metu „Facebook“ nurodyta sumokėti 60 mln. eurų baudą.

Agentūra nurodė, kad portalai facebook.com, google.fr ir youtube.com neleido savo vartotojams atsisakyti slapukų ir suteikė galimybę tik juos priimti. CNIL davė juos valdančioms kompanijoms tris mėnesius pakeisti savo praktiką, o praėjus šiam laikotarpiui kasdien skirs po papildomą 100 tūkst. eurų baudą.

Po atitinkamo CNIL pranešimo „Google“ teigė naujienų agentūrai AFP, kad paisys paskelbto sprendimo.

Slapukai yra nedideli duomenų paketai, įrašomi į vartotojo įrenginį, jam apsilankius kokiame nors tinklalapyje. Jie leidžia išsaugoti informaciją apie konkrečią vartotojo veiklą. „Google“ ir „Facebook“ jie yra itin vertingi, kadangi leidžia suasmeninti skelbimus, o tai yra jų pagrindinis pajamų šaltinis.

Tačiau privatumo propaguotojai jau kurį laiką tam priešinasi, o Europos Sąjunga (ES) 2018 metais priėmė įstatymą, kuriuo sugriežtino interneto kompanijoms taikomas taisykles ir nurodė joms gauti tiesioginį vartotojų sutikimą įrašyti slapukus į jų įrenginius.


Šiame straipsnyje: googleFacebookPrancūzijabaudos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių