Prancūzija svarsto kai kuriose šalies dalyse įvesti vietinių karantinų

Prancūzija svarsto kai kuriose šalies dalyse įvesti vietinių karantinų dėl didėjančių koronaviruso atvejų skaičių.

Padėtis maždaug dešimtyje departamentų kelia nerimą ir blogėja, trečiadienį sakė vyriausybės atstovas spaudai Gabrielis Attalas, paragindamas kai kuriuose regionuose imtis greitų ir griežtų priemonių, panašių į dalinį karantiną, įvestą pietinio Pajūrio Alpių departamento pakrantės regione.

Sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas trečiadienio vakarą taip pat paragino smarkiai paveikto šiaurinio pakrantės miesto Diunkerko, kur sveikatos tarnybos neseniai fiksavo didžiulį sergamumą, sudarantį 900 naujų infekcijų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, prefektą per savaitgalį įvesti panašių priemonių.

G. Attalas sakė, kad vyriausybė taip nori išvengti visuotinio karantino, kuris Prancūzijoje jau buvo įvestas du kartus – praėjusį pavasarį ir rudenį.

Šalyje šiuo metu galioja 18 val. prasidedanti komendanto valanda, tačiau beveik visiškai atviros mokyklos ir parduotuvės.

Prancūzijoje nuo pandemijos pradžios užfiksuota 3,6 mln. koronaviruso atvejų ir 85 tūkst. mirčių.

67 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo koronaviruso paskiepyta 2,6 mln. žmonių. Vakcina jau buvo pasiūlyta visiems sveikatos priežiūros darbuotojams ir vyresniems nei 50 metų žmonėms, sakė G. Attalas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių