Prancūzijoje iš „Džiunglių“ stovyklos išvežti paskutiniai vaikai

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje paskutinė grupė suaugusiųjų nelydėtų vaikų trečiadienį išvežta iš buvusios „Džiunglių“ stovyklos prie Kalė uosto į prieglaudas kitose Prancūzijos vietose, pranešė policija.

Paskutiniai 38 autobusai trečiadienį vakare išvažiavo iš laivų konteinerių parko, kur praėjusią savaitę dar buvo prisiglaudę 1616 nepilnamečių.

Pirmasis autobusas su 43 nepilnamečiais išvyko iš to rajono apie 8 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Kiek vėliau išvažiavo ir antrasis. Operacijai vykdyti pasitelkta per 70 autobusų.

Stovyklos ardymo darbai buvo baigti pirmadienį vakare. Šioje stovykloje glaudėsi iki 10 tūkst. migrantų, norėjusių patekti į Didžiąją Britaniją.

Prancūzija paragino Britaniją, į kurią patekti svajojo daugelis „Džiunglėse“ gyvenusių migrantų, labiau prisidėti, sprendžiant šią problemą. Nuo spalio vidurio britai priėmė per 270 vaikų ir pažadėjo priimti dar kelis šimtus.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) praėjusią savaitę pažadėjo, kad jaunuoliai bus apgyvendinti visoje šalyje. Tikimasi kad galiausiai juos priims Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks linksmas

koks linksmas portretas
smagu nemokamai pakeliaut po pasauli...

še tau kad nori

še tau kad nori portretas
Sėdi suaugęs vyras,kuri turėtų eiti ginti savo valstybę,o ne apsimesti vaiku ir valkatauti po pasaulį.Aš nesuprantu,ar tiek kas tikrina yra besmegeniai,kad neatskiria vaiko nuo pasipenėjusio vyro.

jhr

jhr portretas
Jei čia vaikas - tai aš Romos popiežius...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių