Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijoje – mėnesio trukmės generalinė repeticija prieš „Brexitą“ be sutarties

2019-08-30 10:43

Prancūzija visą mėnesį bandys priemones, kurios turi padėti šalies verslui ištverti chaotišką Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimą iš ES spalio pabaigoje.

Geraldas Darmaninas
Geraldas Darmaninas / Scanpix nuotr.

Prancūzijos biudžeto, viešųjų finansų ir civilinės administracijos ministras Gerald'as Darmaninas vėliau penktadienį susitiks su Michaelu Gove'u, britų ministru, atsakingu už pasirengimą „Brexitui“ be sutarties, kad parodytų jam, kaip Prancūzija ruošiasi britų išstojimui iš Europos Sąjungos, rašo „Reuters“.

Verslo atstovai jau ne kartą perspėjo apie milžiniškas prekes vežančių sunkvežimių eiles muitinėse tarp ES ir JK. Britų pareigūnai anksčiau pabrėžė, kad tris mėnesius po kietojo „Brexito“ daugelis prekių iš ES bus įleidžiamos į Jungtinę Karalystę be patikrinimų.

„Mėnesį mes elgsimės taip, lyg daugeliui bendrovių „Brexitas“ jau būtų įvykęs. Padarysime tam tikrą generalinę repeticiją, kad spalio pabaigoje jau būtume pasiruošę“, – RTL radijui sakė G. Darmininas.

Prancūzijos pasienio patikros postuose dirba apie 700 papildomų muitinės pareigūnų, šalyje taip pat įvedama galimybė pervežamas prekės deklaruoti internetu prieš atvykstant iki Prancūzijos-JK sienos.

„Tarkime, jūs esate Grenoblyje, jūs esate maža ar vidutinio dydžio įmonė, jūs eksportuojate prekes į Britaniją, taigi, dabar galite viską deklaruoti internetu. Bus brūkšniniai kodai, numeriai ir be jokio sustojimo ties siena jūsų prekės keliaus tiesiai į Britaniją. Nebus dešimtis kilometrų nutįsusių eilių“, – kalbėjo G. Darmaninas.

Prancūzija yra didžiausia ES žemės ūkio produkcijos gamintoja, šalis eksportuoja į Jungtinę Karalystę ypač daug vyno, stipriųjų alkoholinių gėrimų ir pieno produktų. Tuo pačiu Prancūzija yra priklausoma nuo kaimynės teritorinių vandenų tvariai žuvininkystei palaikyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų