Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijoje pastaraisiais mėnesiais sužlugdytos penkios teroro atakos

2015-04-23 07:32
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas ketvirtadienį atskleidė, kad per pastaruosius mėnesius šalyje buvo „sužlugdytos“ penkios numanomos teroro atakos.

Premjeras šalies radijui „France Inter“ sakė, kad „daug atakų jau buvo sužlugdyta – penkios, jeigu atsižvelgti į tai, kad, laimė, ataka neįvyko Vilžiuife“.

Trečiadienį buvo pranešta, kad policija sulaikė 24 metų prancūzą ir alžyrietį, kuris studijavo kompiuteriją, ir tiria galimą planą surengti teroristinį išpuolį prieš kurią vieną bažnyčią Vilžiuifo mieste, esančiame Prancūzijos sostinės pakraštyje.

Jo planai išaiškėjo, kai jis atsitiktinai persišovė koją, ir policija tirdama šį incidentą rado jo ginklų arsenalą bei detalius planus dėl atakos prieš bažnyčią surengimo.

Policija taip pat nurodė, kad jo DNR buvo susieta su jaunos motinos, kuri sekmadienį buvo rasta negyva savo automobilyje, nužudymu Vilžiuife.

„Grėsmė niekada nebuvo tokia didelė. Per savo istoriją niekada nesusidūrėme su tokiu terorizmu“, – „France Inter“ sakė M.Vallsas.

Į Siriją ir Iraką kautis džihadistų gretose išvyko šimtai prancūzų, kur jie sudaro kone pusę visų kovotojų islamistų iš Europos, rodo ataskaita, kurią parengė Senatas, aukštesnieji parlamento rūmai.

Nurodęs, kad 1 573 Prancūzijos piliečiai ar rezidentai yra įpainioti į „teroro tinklus“, M.Vallsas pažymėjo, jog 442 iš šių asmenų esamu metu, kaip manoma, yra Sirijoje, o 97 iš jų ten žuvo.

„Noriu jums priminti, kad septyni Prancūzijos piliečiai žuvo vykdydami mirtininkų atakas Sirijoje ar Irake“, – sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų