Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos ekonomikos ministru paskirtas prezidento šalininkas E. Macronas

2014-08-26 19:09
AFP-BNS inf.
Francois Hollande ir Emmanuelis Macronas
Francois Hollande ir Emmanuelis Macronas / Reuters nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande (Fransua Holandas) antradienį paskyrė Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną) buvusį bankininką ir savo artimą sąjungininką naujuoju ekonomikos ministru skubiai pertvarkomame kabinete po didelės politinė krizės.

Savo postuose liko pagrindiniai ministrai, tarp kurių yra ir užsienio reikalų ministras Laurent Fabiusas (Loranas Fabijusas), net trys maištaujantys ministrai, atvirai kritikavę vyriausybės ekonominę politiką, valdžioje neišliko.

Tarp jų yra ekonomikos ministras Arnaud Montebourg (Arno Montebūras) ir švietimo ministras Benoit Hamonas (Benua Hamonas).

Visiškai netikėtai šaliai, premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pirmadienį įteikė prezidentui savo vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą, o prezidentas iškart pavedė jam suformuoti naują vyriausybę.

Toks sprendimas buvo priimtas į paviršių išsiveržus nesutarimams su jo valdančiosios Socialistų partijos kairiuoju sparnu dėl taupymo priemonių – ekonomikos ministrui atvirai sukritikavus vyriausybės ekonominės politikos kryptį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų