Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos ministras: keturšalis susitikimas Minske dėl Ukrainos tikriausiai įvyks

2015-02-11 09:02
„Reuters“-BNS inf.
AFP nuotr.

Keturšalis viršūnių susitikimas Baltarusijos sostinėje, kuriame ketinama ieškoti taikaus Ukrainos krizės sprendinio, tikriausiai įvyks kaip planuota, nors kai kurie klausimai dar nėra išspręsti, pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabiusas).

„Esama problemų, kurias dar reikia išspręsti ... bet labai tikėtina, kad (viršūnių susitikimas) įvyks“, – sakė L.Fabiusas radijui „France Inter“.

„Tai iš tikrųjų paskutinės galimybės derybos“, – pabrėžė jis, kalbėdamas apie numatytas diskusijas tarp Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderių.

L.Fabiusas sakė, kad per žemesnio lygio parengiamąsias derybas nebuvo išspręsti klausimai dėl separatistų kontroliuojamų Ukrainos rytinių regionų statuso ir mechanizmo, turinčio užtikrinti Ukrainos valstybės sienos apsaugą bei paliaubų sąlygų laikymąsi.

Tuo tarpu Baltarusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad prieš viršūnių susitikimą Minske planuojama surengti dar vienas vadinamosios Ukrainos kontaktinės grupės derybas.

L.Fabiusas savo interviu radijui „France Inter“ taip pat pakartojo, kad Prancūzija nepritaria raginimams pasiųsti ginklų Ukrainos vyriausybės pajėgoms, Didžiajai Britanijai antradienį pareiškus, kad ji peržiūri savo poziciją šiuo klausimu.

„To mūsų planuose nėra, – sakė L.Fabiusas. – Esame įsitikinę, kad sprendinys turi būti politinis.“

Daugiau naujienų