Prancūzijos politikai 16-metę aplinkosaugos aktyvistę išvadino apokalipsės guru

  • Teksto dydis:

16-metė Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg atmeta kritiką, esą ji yra „apokalipsės guru“, skleidžiantį baimę ir siaubą.

Savo kalboje Prancūzijos parlamente ji antradienį politikų ir žurnalistų adresu sakė: „Jums nereikia mūsų  klausyti. Bet jums reikia klausyti mokslininkų. Tai yra viskas, ko mes reikalaujame“. Dešiniosios stovyklos politikai ragino boikotuoti G. Thunberg kalbą.

Jaunoji švedė 30 minučių trukusioje savo kalboje sakė, kad ji ir jauni jos judėjimo „Fridays for Future“ nariai susiduria su „neįtikėtina neapykanta ir grasinimais“. Daugelis politikų, žurnalistų ir verslininkų esą argumentuoja: „Mes esame vaikai, mes perdedame, mes panikuojame“. Tačiau judėjimas, anot aktyvistės, tik perteikia Pasaulio klimato tarybos (IPCC) išvadas. IPCC mokslininkai aprašė visus žmogaus sukeliamos klimato kaitos padarinius. Todėl esą pagaliau metas imtis veiksmų.

Deputatai iš buvusio prezidento Nicolas‘o Sarkozy konservatorių partijos „Les Républicains“ bei dešinieji populistai G. Thunberg kalbos neklausė. Jie pavadino moksleivę „apokalipsės guru“ ir „Nobelio baimės premijos laureate“.

Dešinioji populistė Marine Le Pen apkaltino Nacionalinę Asamblėją veidmainiavimu, nes G. Thunberg buvo pakviesta kalbėti tą pačią dieną, kai turėjo būti priimtas ginčytinas CETA laisvosios prekybos susitarimas su Kanada. Pirmiausiai aplinkosaugininkai ne kartą kritikavo CETA.


Šiame straipsnyje: Greta Thunberg

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mociute

Mociute portretas
Vaje ,vaje ,nu vaiksciojantis stebuklas, kai atspardys uzpakali koks nors ,kam nusibos ziureti i ta skraidyma .tai pasibaigs tas didelis aktyvumas.

Oswald Spengler

Oswald Spengler portretas
verta

Stebuklinga snarglė

Stebuklinga snarglė  portretas
ir viešieji ryšiai dirba padidintu režimu, ir visa žiniasklaida skamba.. akcijos visur..Na tiesiog burtininkė. Tik tokia gali viską sustyguoti viena, kai tikri mokslininkai, talentai ar žymūs savo darbais bei intelektu žmonės toliau kokio vieno nusususio laikraštpalaikio neprasiveržia:D))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių