Prancūzijos teismas leido uždaryti kavines migrantų stovykloje Kalė

  • Teksto dydis:

Prancūzijos aukščiausiasis administracinis teismas trečiadienį pritarė valdžios pareigūnų planams uždaryti licencijų neturinčias kavines ir prekystalius „Džiunglėmis“ vadinamoje savavališkoje migrantų stovykloje Kalė uostamiestyje, kuri artimiausiu metu turėtų būti sulyginta su žeme.

Panaikindama žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuris buvo palankius parduotuvių ir kavinių savininkams, Valstybės Taryba priėjo išvados, kad minėtos patalpos yra „nehigieniškos“ ir „kelia rimtą gaisro pavojų“.

Nuosprendyje Taryba pritarė valdžios pareigūnų skundui, kad šiose parduotuvėse ir kavinėse yra verčiamasi kontrabandine veikla, kuri „kelia įtampą ir smurtą“.

Šis sprendimas priimtas pareigūnams ruošiantis išardyti šiaurinėje Prancūzijos dalyje įsikūrusią savavališką stovyklą, kurioje palapinėse ir savadarbėse pastogėse gyvena nuo 7 tūkst. iki 10 tūkst. migrantų.

Ten apsistoję prieglobsčio prašytojai turėtų būti išskirstyti po kitus šalies pabėgėlių priėmimo centrus.

Daugelis stovykloje veikusių parduotuvių ir kavinių jau dabar yra uždarytos.

Nors Lilio miesto teismas rugpjūtį nusprendė, kad prekyvietės turėtų likti ir toliau atidarytos, nes jos migrantams atlieka svarbų socialinį vaidmenį.

Kalė kaip magnetas traukia migrantus, kurie tikisi slapta prasmukti į sunkvežimius ir išvykti į Didžiąją Britaniją.

„Džiunglėmis“ vadinamoje stovykloje be suaugusiųjų priežiūros gyvena maždaug 1 tūkstantis nepilnamečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių