Prancūzijos valdžia yra labai susirūpinusi dėl naujosios atmainos koronaviruso

Prancūzijos mokslininkų tarybos vadovas Jeanas-Francoise Delfraissy trečiadienį perspėjo dėl pavojų, susijusių su mutavusiu Jungtinėje Karalystėje sparčiai plintančiu naujos atmainos koronavirusu.

„Esu labai sunerimęs“, – transliuotojui „Franceinfo“ sakė jis.

J. F. Delfraissy teigė, kad jau per vėlu užkirsti kelią naujos atmainos koronaviruso plitimui Prancūzijoje, tačiau, mokslininko teigimu, jei nebus imtasi papildomų priemonių, virusas plis dar greičiau.

Paryžiaus ir jo priemiesčių teritorijoje šiuo metu yra 11 patvirtintų ir maždaug 40 įtariamų naujosios atmainos koronaviruso atvejų, transliuotojui BFMTV sakė vietos sveikatos apsaugos valdžios vadovas Aurelienas Roussau.

Ketvirtadienio vakarą Prancūzijos premjeras Jeanas Castexas turėtų dar kartą pristatyti koronaviruso situaciją šalyje, manoma, kad apribojimai bus dar labiau sugriežtinti.

Prancūzijoje, kurioje iš viso gyvena apie 67 mln. žmonių, nuo pandemijos pradžios patvirtinta beveik 69 tūkst. su COVID-19 liga siejamų mirčių. Antradienio duomenimis, šalyje jau paskiepyta maždaug 190 tūkst. žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigis

Taigis portretas
Valgė varles ir nuo jų užsikrėtė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių