Prancūzijos vyriausybė ragina piliečius vėl dėvėti kaukes transporte

Prancūzijos vyriausybė priėjo išvadą, kad šalies gyventojai turėtų vėl dėvėti kaukes uždarose patalpose ir transporte, bet mano, kad dar per anksti daryti šią priemonę privalomą.

Tai antradienį radijo stočiai „France Inter“ pareiškė oficialus ministrų kabineto atstovas Olivier Véranas.

„Prancūzai puikiai informuoti, kad kaukės užtikrina apsaugą ir kad tam tikromis aplinkybėmis, pavyzdžiui, transporte, uždarose patalpose, rizika užsikrėsti būna didesnė. Todėl manau, kad būtų logiška dėvėti kaukes“, - sakė O. Véranas. Jis pridūrė, kad „apie privalomą kaukių dėvėjimą nekalbama“.

Ministrų kabineto atstovas priminė, kad vyriausybė planuoja pateikti įstatymo projektą dėl sanitarinės situacijos, kuris leis tęsti kovą su koronavirusu. Manoma, kad dokumentas Nacionaliniam Susirinkimui (parlamento žemiesiems rūmams) bus pateiktas liepos 11 d.

Prancūzijos medikų duomenimis, šalyje pastarąją savaitę fiksuojama daugiau kaip 100 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų kasdien.

O. Véranas pirmadienį buvo paskirtas oficialiu vyriausybės atstovu ir ministru delegatu demokratinio atnaujinimo klausimams. Anksčiau jis beveik dvejus metus vadovavo Sveikatos apsaugos ministerijai, o nuo gegužės buvo atsakingas už vyriausybės ryšius su parlamentu.

Šalyje tęsiama aktyvi gyventojų revakcinacijos kampanija, iki šiol stiprinamąją skiepų dozę gavo daugiau kaip 40,2 mln. iš 67 mln. prancūzų. Nuo pandemijos pradžios Covid-19 pareikalavo 150 tūkst. Prancūzijos piliečių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių