Prezidentūra: Prancūzija pirmadienį surengs konferenciją, skirtą aptarti paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį surengs tarptautinę konferenciją Ukrainai paremti, ketvirtadienį pranešė jo biuras.

Nurodoma, kad Europos vadovai ir ministrai buvo pakviesti į susitikimą, kad išnagrinėtų turimas priemones, kaip sustiprinti partnerių bendradarbiavimą remiant Ukrainą, jau du metus besipriešinančią Rusijos invazinėms pajėgoms.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) televizijai „Polsat“ sakė, kad dalyvaus konferencijoje „aptarti naujų pasiūlymų dėl sprendimo ir pagalbos Ukrainai“.

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina patiria didelį spaudimą savo rytiniame fronte, susidurdama su amunicijos trūkumu ir labai reikalingos Vakarų karinės pagalbos vėlavimu.

Kyjivas teigia, kad Rusija jau kelis mėnesius didina ginkluotės gamybą ir savo puolimui skiria didžiulius žmogiškuosius išteklius.

JAV Kongresas iki šiol atsisakė patvirtinti naują finansavimą karinei pagalbai Kyjivui, nors prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) išreiškė įsitikinimą, kad jis galiausiai tai padarys.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis Macronaskaras Ukrainojetarptautinė konferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių