Princas Williamas pirmą kartą po naujo titulo paveldėjimo apsilankė Velse

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis Williamas (Viljamas) ir jo žmona Catherine (Ketrin) antradienį pirmą kartą po to, kai tapo Velso princu ir princese, apsilankė Velse.

Pasveikinti karališkosios poros prie Holihedo prieplaukos Anglesio saloje prie Velso šiaurės vakarų pakrantės susirinko gausios minios žmonių.

Williamas Velso princo titulą paveldėjo mirus jo senelei karalienei Elizabeth II (Elžbietai II), o jo tėvui – ankstesniam Velso princui – tapus karaliumi.

Vizitas surengtas žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad Williamas neplanuoja „jokių“ investitūrų.

Karalių Charlesą III (Karolį III), tuomet dar tik 20-metį princą, 1969 metų liepą jo motina per televizijos transliuotą investitūros ceremoniją Kernarvono pilyje oficialiai paskelbė Velso princu. Elizabeth II tuomet uždėjo Charlesui ant galvos Velso princo karūną ir įteikė kitus Velso princo simbolius.

Šalies naujienų agentūra „Press Association“ pranešė, kad užuot planavęs investitūrą Williamas didžiausią dėmesį skirs tam, kaip laikui bėgant stiprinti Velso žmonių pasitikėjimą ir pagarbą.

Tuo tarpu jo žmona Catherine, žinodama su Velso princesės vaidmeniu susijusią istoriją, nori surasti „savo pačios kelią“, kelios dienos po karalienės mirties rugsėjo 8-ąją sakė šaltinis karališkojoje šeimoje.

Tuo metu Williamas telefonu pasikalbėjo su Velso pirmuoju ministru, tvirtu respublikonu Marku Drakefordu (Marku Dreikfordu). Pokalbio metu princas paminėjo, kad „labai myli Velsą“.

Princas, kuris anksčiau su žmona gyveno Anglesyje ir dirbo Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu, sakė, jog jam ir Velso princesei "garbė, kad karalius paprašė jų tarnauti Velso žmonėms“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikra tiesa parašyta jums

tikra tiesa parašyta jums portretas
al etai žmogystos tie kremlinai,puolabet ką, visi negeri, nu gal jūs nerodykit okupanto-žudiko palaikymo nors tiek,puldami ne jūsų nosiai žmones.Geras komentaras -ORKU komentarams

orku komentarams

orku komentarams portretas
Ne jusu kacapu su pis tas reikalas komentuoti karalius ir princus. Uzsiaukit suplysusias vyzas ir uteleta "fufaike" ir, pirmyn i mogilizacija! :)

Ieva

Ieva portretas
Geriau su brolių susitaikyk, būtų garbingą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių