Prognozė: Vokietijos ekonomika 2024 m. ir vėl trauksis

  • Teksto dydis:

2024 m. Vokietijos ekonomika turėtų nežymiai susitraukti, ketvirtadienį pareiškė pirmaujantys ekonomikos institutai.

Didžiausios Europos ekonomikos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet susitrauks 0,1 proc., bendrame pranešime nurodė penkios ekspertų grupės.

2023 m. BVP traukėsi 0,3 proc.

Naujasis įvertis yra mažesnis, lyginant su anksčiau šiais metais paskelbta institutų prognoze. Tada 2024-esiems buvo numatomas 0,1 proc. augimas.

„Vokietijos ekonomika daugiau nei dvejus metus stagnuoja“, – bendrame pranešime pažymėjo DIW, „Ifo“, Kylio, IWH ir RWI institutai.

„Tikėtina, kad kitais metais įsivyraus lėtas atsigavimas, tačiau ekonomikos augimas artimiausioje ateityje negrįš į tendenciją, stebėtą prieš koronavirusą“, – tvirtino institutai.

Jie prognozuoja, kad 2025 m. augimas pasieks 0,8 proc. Tai taip pat yra mažesnis skaičius, palyginti su ankstesne 1,4 proc. augimo prognoze.

2026-aisiais institutai numato, kad Vokietijos ekonomika augs 1,3 proc.

Bendrą nuosmukį paskatino ekonomiką slegiantys „struktūriniai pokyčiai“, pranešime cituojama DIW prognozių skyriaus vadovė Geraldine Dany-Knedlik. Pasak jos, „ilgalaikes augimo perspektyvas slopina“ dekarbonizacija ir demografiniai pokyčiai, taip pat stipresnė konkurencija su svarbia rinka Kinija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Europoj

Europoj portretas
Detroitas 2
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių