Prognozės: kraštutiniai dešinieji rinkimuose Austrijoje turėtų aplenkti konservatorius

  • Teksto dydis:

Remiantis visuomeninio transliuotojo ORF paskelbtomis projekcijomis, Austrijoje kraštutiniai dešinieji sekmadienį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose turėtų aplenkti valdančiuosius konservatorius.

Austrijos kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPOe) kelis kartus dirbo vyriausybėje, bet dar niekada nebuvo gavusi daugiausiai balsų per nacionalinius rinkimus.

Vis dėlto net pergalės atveju jai nebūtinai pavyktų suformuoti vyriausybę.

Remiantis prognozėmis, FPOe turėtų surinkti 29,1 proc. balsų, o valdančioji konservatyvi Liaudies partija (OeVP) – 26,2 procentus.

Herbertui Kickliui (Herbertui Kikliui) 2021-aisiais perėmus vadovavimą partijai, kuriai tuo metu buvo pakenkę kaltinimai kyšininkavimu, jos populiarumas – kaip ir kraštutinių dešiniųjų partijų visoje Europoje – vėl išaugo, rinkėjams pykstant dėl migracijos, infliacijos ir COVID-19 suvaržymų.

„Šiandien jaučiuosi gerai. Tikiu, kad nuotaikos yra teisingos ir kad jos virs balsais“, – po balsavimo Purkersdorfe, esančiame netoli šalies sostinės, žurnalistams sakė H. Kicklis ir pažadėjo „gerus penkerius metus“ Austrijai.

Konservatorius Austrijos kancleris Karlas Nehammeris (Karlas Nehameris) pažadėjo „stabilumą, o ne chaosą“.

„Problemas daug geriau spręsti pasitikint, o ne baiminantis“, – sakė jis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Austrijoje ir konservatoriai kitaip dirba ir rūpinasi savo šalimi,ne taip,kaip LT.šitie ponai jau beveik įkūrė savo šalį,ir tvarkosi kaip nori,su visa šunauja.

As

As portretas
Shizofrenikas lendzbyrgys turbut jau ruosia sankciju paketa....

s k ę s t a Europoje nesąžiningi KONSERVAI,

s k ę s t a Europoje nesąžiningi  KONSERVAI, portretas
tą patį padarys ir Lietuvos gyventojai, kurie n a g l a i nualino MŪSŲ gyvenimą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių