Programišiai surengė plataus masto ataką prieš Izraelio tinklalapius

Daugybė Izraelio interneto svetainių ketvirtadienį tapo koordinuotos kibernetinės atakos taikiniais – jų pagrindiniai puslapiai buvo pakeisti vaizdais, kuriuose matyti liepsnų apimta šalies komercinė sostinė Tel Avivas.

Izraeliečių Nacionalinis kibernetinio saugumo direktoratas pranešė, kad programišių taikiklyje atsidūrė privačios įmonės, naudojančios tam tikrą operacinę sistemą, tačiau buvo padaryta tik „paviršutiniška“ žala.

Direktoratas nenurodė atakuotų tinklalapių skaičiaus, tačiau Izraelio žiniasklaida informavo, kad jų buvo daugiau nei 1 000, įskaitant stambių bendrovių svetaines.

Pagrindiniai puslapiai taip pat buvo pakeisti šūkiu „jau seniai skaičiuojamas laikas iki Izraelio sunaikinimo“.

Be to, buvo paskelbta nuoroda į kompiuteriu sukurtą vaizdo įrašą, kuriame matyti liepsnojantys Tel Avivas ir kiti Izraelio miestai – neva po virtinės atakų.

Iš karto po atakų nebuvo paskelbta jokios informacijos apie atsakomybę už jas prisiėmusią grupę „Išganytojo programišiai“.

Išpuolis įvyko Jeruzalės dienos, per kurią izraeliečiai švenčia šio ginčijamo miesto rytinės dalies užėmimą 1967 metais, išvakarėse.

Iranas, nesutaikomas Izraelio priešas, taip pat mini šią dieną, bet akcentuoja palestiniečių ir musulmonų ryšį su šventuoju miestu.

Abiejų šalių priešiškumas įžiebė žodžių karą socialiniame tinkle „Twitter“.

Iraniečių aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) neseniai užsipuolė Izraelio įkūrėjų ideologiją – sionizmą. Jo teigimu, sionistai „elgėsi lyg vėžinis navikas, siekdami savo tikslų žudydami vaikus, moteris ir vyrus“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) trečiadienio vakarą atsakė, kad A. Khamenei „turėtų žinoti, kad bet kuriam režimui, grasinančiam Izraeliui sunaikinimu, iškils panašus pavojus“.

Išpuolis prieš Izraelio svetaines įvyko kelios dienos po kibernetinės atakos prieš vieno Irano uosto kompiuterines sistemas. Teigiama, kad už tą ataką atsakinga žydų valstybė.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) praėjusią savaitę buvo atvykęs aštuonių valandų vizito į Izraelį, per kurį apkaltino Teheraną naudojant savo išteklius „terorizmo kurstymui“, net tuo metu, kai jo žmonės kovoja su daugiausiai gyvybių Artimuosiuose Rytuose nusinešusiu koronaviruso protrūkiu.

M. Pompeo taip pat parašė tviteryje, kad „Jungtinės Valstijos smerkia aukščiausiojo lyderio A. Khamenei šlykščius ir neapykantos kupinus antisemitinius pasisakymus“.

„Jiems nėra vietos tviteryje ar kitoje socialinių tinklų platformoje“, – nurodė JAV diplomatijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išsipimpinėja

išsipimpinėja portretas
Čia, matyt, Irano programišiai. Tiek ir tetraukia šiuo metu Iranas, nors Izraelis tikrai nėra tas ežys plieniniais spygliais, kokiu bando pasirodyti. Ten išvis tragikomiška padėtis visame regione.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių