Pereiti į pagrindinį turinį

PSO narės sutarė dėl nepriklausomo tyrimo dėl atsako į COVID-19

2020-05-19 14:07

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) valstybės narės sutiko, kad būtų atliktas nepriklausomas tyrimas dėl visuotinio atsako į koronaviruso pandemiją, kuriuo visame pasaulyje užsikrėtė jau daugiau kaip 4,8 mln. žmonių, o daugiau kaip 318 tūkst. iš jų mirė, praneša transliuotojas BBC.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Daugiau kaip 100 šalių vardu Europos Sąjungos (ES) pateiktoje rezoliucijoje, kuriai pritarė visos PSO valstybės narės, raginama atlikti nešališką, nepriklausomą ir išsamų tarptautinio atsako į pandemiją vertinimą. Rezoliucijoje nurodoma, kad taip pat turi būti atliktas tyrimas dėl pačios PSO vaidmens ir veiksmų.

JAV ypač kritiškai vertina PSO atsaką į naujojo koronaviruso protrūkį ir pavadino organizaciją Kinijos marionete, pagrasindamos visam laikui įšaldyti savo finansavimą organizacijai. JAV prezidentas taip pat kaltina Kiniją bandžius nuslėpti pirminį koronaviruso protrūkį.

Kritikų teigimu, JAV prezidentas Donaldas Trumpas tokiais pareiškimais bando nukreipti dėmesį ir kitiems suversti kaltę dėl savo paties atsako į koronaviruso pandemiją JAV, kur fiksuojami didžiausi koronaviruso infekcijos atvejų ir mirčių nuo infekcijos skaičiai pasaulyje.

PSO taip pat sulaukė kritikos, kad pernelyg ilgai delsė paskelbti tarptautinio masto visuomenės sveikatos nepaprastąją padėtį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų