R. Kadyrovo kalba sudrebino Rusiją – atvirai stojo prieš V. Putiną?

  • Teksto dydis:

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas, pajutęs Rusijos visuomenės nepasitenkinimą mobilizacijos idėja, staiga pakeitė savo poziciją.

Panašu, kad R. Kadyrovas viešai pasisakė prieš rezervistų mobilizaciją Rusijoje. Jis pasiūlė pasiųsti į frontus saugumo pajėgas, kurių personalas valdant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui buvo neįtikėtinai išpūstas. Savo tinklaraštyje „Telegram“ Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis rašo, kad R. Kadyrovas staiga pasipriešino V. Putinui.

Trečiąją mobilizacijos dieną R. Kadyrovas pateikė labai drąsų pasiūlymą. Jis nori į Ukrainos frontus vietoje rezervistų pasiųsti 50 proc. visų Rusijos vidinių saugumo pajėgų.

„Jie nugalės bet kokią Vakarų kariuomenę. Ir nereikės rezervo“, – sakė Čečėnijos vadovas. Jis paragino Rusijos jėgos struktūrų vadovybę pradėti „optimizuoti darbo procesą“ ir siųsti pavaldinius į karą. S. Belkovskis tokį pasiūlymą laiko protestu asmeniškai V. Putinui.

Specialioji operacija „Z“ veda prie naujų aiškiai apibrėžtų politinių polių formavimosi V. Putino Rusijoje.

„Kadyrovas puikiai žino, koks politiškai klaidingas/nepopuliarus sprendimas yra (dalinė) mobilizacija, todėl subtiliai ir elegantiškai priešinasi, iš esmės mesdamas iššūkį V. Putino linijai“, – rašė S. Belkovskis.

Jis prisiminė, kad R. Kadyrovas atsisakė vykdyti mobilizaciją savo respublikos teritorijoje praėjus vos dienai nuo mobilizacijos pradžios. Apskritai, pažymėjo S. Belkovskis, karas lėmė V. Putino režimo susilpnėjimą. Jis beveik prarado kontrolę.

„Specialioji operacija „Z“ veda prie naujų aiškiai apibrėžtų politinių polių formavimosi V. Putino Rusijoje. Ir tai (tikriausiai) yra gerai“, – konstatavo Rusijos ekspertas.

R. Kadyrovas naudojasi visuomenės nuotaikomis savo populiarumui pakelti. Kaimyniniame Dagestane mobilizacija vyksta, bet vyksta ir protestai. Jei tik visuomenė pajus, kad režimas trapus, protestų banga gali išaugti ir virsti cunamiu. Pačiam R. Kadyrovui tai galėtų būti pavojinga. Ypač turint omenyje, kad nemažai Čėčėnų per šį karą artimai susidūrė su artimųjų mirtimi.


Šiame straipsnyje: Ramzanas KadyrovasVladimiras PutinasRusijamobilizacijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nupešiotas kalnų ožys

Nupešiotas kalnų ožys portretas
laiku milijoninės duoklės nesulaukė tai ir pradėjo mekent:D)

pietietis.

pietietis. portretas
kokius vejus spausdinat- Kadyrovas kalbos pradzioje papurkstavo del akiu, o paskui pazadejo tvirtai vykdyti Putino isakymus.

kaunietis

kaunietis portretas
Ozkapisis Don Don pats huilo pribaigs,kai ateis laikas.Jis gi netroksta su juo kartuvese kabeti,tuoj vel skelbs Ickerijos nepriklausomybe.Beda tik ta ,kad ji pakabins tie patys cecenai,kurios zude savo valdymo metais.Piterio gopniko gauja suburta mafijos metodais,visi susitepe krauju,tai banditu vado metodas islaikyti gauja istikima iki mirties.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių