R. Rivlinas aptarė su Kanbera sprendimą išduoti tvirkinimu kaltinamą mokytoją

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas pareiškė trečiadienį aptaręs su Australijos premjeru Scottu Morrisonu (Skotu Morisonu) izraeliečių teismo sprendimą, kad viena buvusi mokytoja, kaltinama savo mokinių tvirkinimu Australijoje, yra pakaltinama ir gali būti išduota šiai valstybei.

R. Rivlinas pažymėjo, kad šiam klausimui buvo skiriama daug dėmesio per jo valstybinį vizitą į Australiją, įvykusį vasario mėnesį. Pasak valstybės vadovo, tuomet jis pažadėjo S. Morrisonui ir Australijos proizraelietiškai žydų bendruomenei atidžiai stebėti šią bylą.

„Izraelis niekam neleis pasinaudoti jo institucijomis, siekiant išvengti teisingumo“, – pabrėžė R. Rivlinas ir pridūrė, kad tokį teiginį įrodo antradienį priimtas teismo sprendimas.

Teismas nutarė, kad Malka Leifer apsimetinėjo, kad serga psichine liga, siekdama išvengti baudžiamojo persekiojimo. Teisėjai nurodė liepos 20 dieną surengti posėdį ekstradicijos klausimui aptarti.

M. Leifer kaltintojai tvirtina, kad buvo tvirkinami šios moters, kai mokėsi Melburne įsikūrusioje ultraortodoksų mokykloje. 2018 metais pirmąkart nuskambėjus tokiems kaltinimams, Izraelyje gimusi M. Leifer – izoliuotoje religinėje bendruomenėje gerbiama pedagogė – netikėtai pasitraukė iš pareigų švietimo įstaigoje ir sugrįžo į žydų valstybę, kur gyvena iki šiol.

2014 metais Australija paprašė išduoti M. Leifer dėl 74 kaltinimų vaikų tvirkinimu, o Izraelyje vėliau buvo surengta daugiau nei 60 teismo posėdžių. Dėl užsitęsusio proceso kilo susirūpinimas, kad izraeliečių valdžia tyčia vilkina bylą.

Kritikų teigimu, teismo procesą aptemdė M. Leifer advokatų komandos nepagrįstas delsimas. Izraelio policija taip pat rekomendavo iškelti kaltinimus dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Yaakovui Litzmanui (Jakovui Licmanui), galimai spaudžiusiam savo pavaldinius pakreipti M. Leifer psichinės būklės vertinimus jos naudai. Pats Y. Litzmanas, įtakingas politikas ultraortodoksas, tokius kaltinimus atmetė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kada /sv. tevelis/ priduos savo pydarus teismui? ar 12 kardinolu neleidzia skriaust savo /hebros/?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių