R. T. Erdoganas paprašė V. Putino netrukdyti Turkijai veikti Sirijoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) šeštadienį pareiškė, kad nesupranta Rusijos ketinimų Sirijoje ir paprašė šios šalies vadovo Vladimiro Putino netrukdyti turkų pajėgų veiksmų prieš Damasko režimo pajėgas šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.

„Paklausiau pono Putino: „Ko jūs ten siekiate? Jeigu [norite] įkurti bazę – taip ir padarykite, bet pasitraukite mums iš kelio ir palikite mus akis į akį su režimu“, – Stambule sakė R. T. Erdoganas, cituodamas penktadienį įvykusį pokalbį telefonu su Rusijos lyderiu.

Jis pabrėžė, kad Ankara nelaiko konflikto Sirijoje galimybe išplėsti Turkijos teritoriją.

„Turkija toliau deda pastangas palei visą sieną su Sirija sukurti saugumo zoną, apimančią 30 km pločio juostą Sirijos teritorijoje“, – R. T. Erdoganą citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra

Prezidentas pridūrė, kad šiuo metu Turkijoje yra 3,7 mln. pabėgėlių iš Sirijos. Pasak jo, prie šalies sienų dabar yra susitelkę 1,5 mln. sirų ir kad atkeliauja dar 4 mln. žmonių.

„Mūsų šalis nepajėgi susidoroti su nauja pabėgėlių banga“, – pabrėžė R. T. Erdoganas ir patvirtino ankstesnę dieną paskelbtą sprendimą, kad Ankara nebetrukdys pabėgėliams mėginti pateikti į Europos Sąjungos valstybes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rusija Sirijoj pagal visuotinai pripažintą tarptautinį susitarimą, o kokiu mandatu Turkija į Siriją įsiveržė?..

Rolka

Rolka portretas
Lauk okupantai iš Sirijos,Sirija nieko niekada nepuolė,Okos su jos turtai visi norėjo sunaikinti,Izraelis atėmė golano aukštumas,Ameriką norėjo okupuoti ir padaryti tokią šalį kaip Iraką,o turkai neaišku ko visai nori svetimoje salyje

manau

manau portretas
O ko ten reikia Turkijos okupantams? Sirijos ir Rusijos armijomis vyti lauk šiuos suįžūlėjusius tarptautinio terorizmo rėmėjus.Ir jie dar drįsta šantažuoti Europą. Girdi, - neremsite manęs, - paleisiu bėglius, tai NATO ir gąsdina pasauli Rusijos, o ne Turkijos grėsme.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių