R. T. Erdoganas pirmą kartą po ligos pasirodė viešumoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį sugrįžo į viešumą po dviejų dienų pertraukos ir dalyvavo tiesioginėje vaizdo transliacijoje su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

69 metų Turkijos prezidentas atrodė nusilpęs ir su maišeliais paakiuose. Jis buvo parodytas sėdintis už rašomojo stalo per virtualią Rusijos pastatytos „Akkuyu“ atominės elektrinės atidarymo ceremoniją.

R. T. Erdoganas, antradienį vakare pasijutęs blogai duodamas tiesioginį interviu televizijai, sustabdė savo kampaniją prieš itin svarbius gegužės 14 dienos rinkimus Turkijoje.

Prezidentas sakė, kad jam buvo sutrikusi skrandžio veikla po to, kai savaitės pradžioje jis važinėjo po penkis miestus, kuriuose vyko mitingai ir viešųjų projektų pristatymai.

Sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca (Fachretinas Kodža) ketvirtadienį teigė, kad R. T. Erdoganas sirgo „infekciniu gastroenteritu“ – trumpalaike liga, kurią sukelia virškinamojo trakto užkrėtimas.

Tačiau dėl išgąsčio dėl sveikatos R. T. Erdoganas buvo priverstas atšaukti trečiadienio renginius ir likti namuose, užuot vykęs į Viduržemio jūros pakrantę, kur vyko iškilmingas pirmosios Turkijos atominės elektrinės atidarymas.

V. Putinas gyrė savo kolegos iš Turkijos lyderystę prieš kitą mėnesį numatytus rinkimus.

„Prezidentas asmeniškai skiria didelį dėmesį Rusijos ir Turkijos santykių plėtrai, – sakė V. Putinas. – Mes neabejotinai palaikome šį siekį ir esame įsitikinę, kad glaudus Rusijos ir Turkijos bendradarbiavimas ir partnerystė yra abipusiai naudingi.“

„Mūsų šalis, nors ir pavėlavusi 60 metų, pateko į branduolinę energetiką turinčių valstybių lygą“, – sakė R. T. Erdoganas.

V. Putinas ketvirtadienį pasidžiaugė, kad Turkijoje atidaryta Rusijos pastatyta branduolinė jėgainė, ir pavadino šį objektą pavyzdiniu projektu, sustiprinsiančiu dvišalius ryšius.

„Tai pavyzdinis projektas, kuris duoda abipusę ekonominę naudą ir, žinoma, padeda stiprinti įvairiapusę mūsų dviejų valstybių partnerystę“, – sakė V. Putinas, per vaizdo konferenciją prisijungęs prie oficialaus elektrinės atidarymo.

R. T. Erdogano ir V. Putino pasirodymu vaizdo ryšiu atidaryta jėgainė, kurią Rusija pradėjo statyti 2018 metais, atvėsus Ankaros santykiams su Vakarų sąjungininkais.

„Akkuyu“ elektrinės statybą apsunkino sankcijos, kurias Vakarai įvedė Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą.

„Taip, turime tam tikrų logistinių problemų“, – starto išvakarėse žurnalistams sakė „Akkuyu“ elektrinės direktorius Sergejus Buckich.

„Transportavimo maršrutai ilgėja. Ne visos laivybos kompanijos gali su mumis dirbti. Taigi taip, mes jaučiame sankcijas“, – pridūrė jis.

„Tačiau tai neturėjo įtakos gamyklos statybos kokybei“, – patikino jis.

R. T. Erdoganas yra vienas iš nedaugelio pasaulio lyderių, palaikančių gerus santykius su V. Putinu, atsisakydamas prisijungti prie Vakarų sankcijų Rusijai ir bandydamas tarpininkauti nutraukiant karą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
jis labau trukdo nato su bidsaika neveltui zemes drebeimas analogiskas armeniskam cia galejo ir semipalatinsko poligono bandymai buve sovietu nezinia kas ji valdo tai KP ????

Purmaliai

Purmaliai portretas
Jeigu bus sąžiningi rinkimai,tam fruktui laimėti mažai šansų !

iš konteksto - su maišeliais paakiuose

iš konteksto - su maišeliais paakiuose portretas
mentas klausia - kur pinigai? maišeliuose, - kur maišeliai? paakiuose,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių