R. T. Erdoganas vasarį lankysis Ukrainoje, tikisi V. Putino ir V. Zelenskio susitikimo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį pareiškė planuojantis vasario pradžioje apsilankyti Ukrainoje.

„Kito mėnesio pradžioje apsilankysiu Ukrainoje“, – prezidentą citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

R. T. Erdoganas pridūrė, kad jo šalis tiksi artimiausiu metu savo teritorijoje surengti tiesioginį Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo kolegos ukrainiečio Volodymyro Zelenskio susitikimą.

„Turkija nori, kad regione įsivyrautų taika ir nevyktų jokie neigiami procesai“, – pabrėžė turkų lyderis.

Turkijos lyderio užsienio politikos patarėjas Ibrahimas Kalinas anksčiau šią savaitę sakė, kad R. T. Erdoganas „toliau palaikys glaudžius kontaktus su rusais, kad būtų išvengta bet kokių karinių veiksmų, kurių pasekmės būtų didžiulės ir nepataisomos, todėl mes visi turime padaryti viską, kad nesusiklostytų tokia padėtis“.

„Turkija pasirengusi atlikti bet kokį vaidmenį siekiant sumažinti įtampą tarp Rusijos ir Ukrainos“, – pridūrė jis.

NATO narė Turkija suerzino Maskvą, parūpinusi Ukrainai kovinių dronų. Be to, Ankara niekada nepripažino 2014 metais Maskvos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksijos.

Kremlius atmetė ankstesnius R. T. Erdogano pasiūlymus dėl tarpininkavimo, tarp šalių tebetvyrant įtampai dėl dronų.

Tačiau Turkija taip pat supykdė Vašingtoną ir NATO, įsigydama rusiškų oro erdvės gynybos sistemų. Dėl to šalis sulaukė JAV sankcijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
o turku sultonui po visu siu /klimato cirku/ bus pasiulyta bendryste saikoje kuria sis iki siol ignoravo nes puldams kartu su azebardzanu armenus jis kaip nato narys apderge nato pavertes ja agresyvia sajunga kuri is pradziu del akiu buvo ginybine o virto agresyvia fasistyne ir jei tai butu ginybine tai stobergas po tokiu veiksmu privalejo pasalint nedelsiant is narystes bet sis irgi valdomas is A ir sia karine /firma/ reik likviduot kartu su visais monarhais is kur ir sklinda sis blogis kuri lipde kaip geri tik ne geri subjektai p parazitai zmonijos nuo Kristaus laiku -;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-

APIE KĄ PUTINAS KALBĖSIS SU ZELENSKIU?

APIE KĄ PUTINAS KALBĖSIS SU ZELENSKIU? portretas
Zelenskiui ne su Putinu reikia kalbėtis, o su Donecko ir Luhansko piliečiais, kurie, po perversmo nenori būti nacionalistinės Ukrainos sudėtyje. Net neabejoju - Putinas tikrai nevažiuos pas KLOUNĄ, su kuriuo nebus apie ką kalbėtis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių