Pereiti į pagrindinį turinį

Rašytoja J. K. Rowling: D. Trumpas blogesnis už Voldemortą

2015-12-09 10:16
BNS inf.

Didžiosios Britanijos vyriausybė ir knygų apie berniuką burtininką Harį Poterį autorė J.K.Rowling (Dž.K.Rouling) antradienį pasmerkė JAV prezidento posto siekiančio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) raginimą uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.

J.K.Rowling savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad „Voldemortas toli gražu nebuvo toks blogas“, lyginant su respublikonų prezidento rinkimų kampanijos favoritu, turėdama omenyje piktadarį burtininką, vaizduojamą maginės fantastikos romanuose „Haris Poteris“ (Harry Potter).

Tuo tarpu Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) „visiškai nesutinka“ su D.Trumpo komentarais, kurie yra „priešinantys, nenaudingi ir tiesiog klaidingi“, sakė jo atstovė.

D.Trumpas paragino „visiškai uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas, kol mūsų šalies atstovai išsiaiškins, kas dedasi“.

Šie komentarai buvo išsakyti po 14 žmonių gyvybių pareikalavusių masinių šaudynių Kalifornijoje, surengtų musulmonų sutuoktinių poros, kuri tikriausiai buvo radikalizuota.

Londono meras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) irgi prisidėjo prie smerkiančio choro, pareiškęs, kad D.Trumpas kalba „visiškas ir beviltiškas nesąmones“.

„Teigti, kad (Londone) esama teritorijų, kur policijos pareigūnai negali įžengti dėl (vietos gyventojų) radikalizacijos, yra tiesiog absurdiška“, – sakoma B.Johnsono pareiškime.

„Vienintelė priežastis, dėl kurios nesilankyčiau kai kuriose Niujorko vietose – tai realus pavojus susitikti Donaldą Trumpą“, – pridūrė jis.

Aktyvistai taip pat inicijavo parašų rinkimą po peticija, raginančia Britanijos parlamentą „uždrausti Donaldui J.Trumpui atvykti į Jungtinę Karalystę“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų