Reikalauja, kad būtų perduota medžiaga apie D. Trumpo ir V. Zelenskio pokalbį

  • Teksto dydis:

Demokratų partijos atstovai pareikalavo, kad Baltieji rūmai perduotų medžiagą reikalingą tyrimui dėl galimos apkaltos prieš JAV prezidentą Donaldą Trumpą, praneša BBC.

Šie dokumentai susiję su D. Trumpo ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pokalbiu telefonu, įvykusiu liepos 25 d.

Teigiama, kad pokalbio metu D. Trumpas darė spaudimą Ukrainos prezidentui pradėti tyrimą prieš D. Trumpo politinį oponentą, Demokratų partijos atstovą, Joe Bideną.

Tyrimas dėl galimos apkaltos prieš JAV prezidentą pradėtas būtent po šio skambučio apie kurį rugpjūčio mėnesį pranešė informatorius.

D. Trumpas neigia kaltę ir aiškina, kad jo oponentai vykdo „raganų medžioklę“.

Spaudimas prezidentui dar labiau išaugo nes trys tyrimui vadovaujantys JAV Atstovų rūmų komitetai pareikalavo perduoti dokumentus iki spalio 18 d.

„Mes labai apgailestaujame dėl to, kad prezidentas D. Trumpas pastatė mus ir mūsų šalį į tokią padėtį. Deja, bet jo veiksmai mums nepaliko jokio kito pasirinkimo kaip tik kreiptis su oficialiu reikalavimu“, – rašoma Demokratų kreipimesi į Baltuosius rūmus.

Oficialų reikalavimą perduoti medžiagą penktadienį pasirašė Atstovų rūmų Priežiūros, Žvalgybos ir Užsienio reikalų komitetų pirmininkai.

Nepaisant to, Baltųjų rūmų atstovė spaudai Stephanie Grisham nesureikšmino nurodymo perduoti dokumentus, teigdama, kad tai „nieko nekeičia“.

Atskiras prašymas pateikti informaciją buvo nusiųstas ir JAV viceprezidentui Mikeui Penceui. Demokratų partijos atstovai paprašė jo patikslinti kokį vaidmenį jis vaidino D. Trumpo veiksmuose Ukrainoje.

Jei Demokratams pavyktų surengti apkaltą prezidentui balsuojant Atstovų rūmuose, Senate būtų surengtas teismas. Už D. Trumpo nušalinimą nuo prezidento pareigų turėtų balsuoti du trečdaliai senatorių.

Tačiau manoma, kad tokia baigtis yra nereali, nes Senate daugumą turi Respublikonų partija.

Savo rašte Baltiesiems rūmams komitetai piktinosi, kad D. Trumpas ignoravo daugybe prašymų pateikti medžiagą apie liepos 25 d. įvykusį pokalbį telefonu su V. Zelenskiu.

Demokratai teigia, kad atsisakydamas savanoriškai išplatinti dokumentus, D. Trumpas pasirinko „niekinimo, kliūčių ir dangstymo kelią“.

Atstovų rūmų komitetai perspėjo, kad oficialaus reikalavimo perduoti informaciją nepaisymas būtų įrodymas, kad Kongresui sudaromos kliūtys, o tai taip pat yra apkaltos vertas nusižengimas.

Penktadienį D. Trumpas apgailestavo, kad Demokratai turi reikiamus balsus surengti jam apkaltą, tačiau jei taip nutiktų, jis tikisi laimėti teismą Senate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
tsiondemonkratai nori atsikratyti savo /pamelzta/ marionete kuri neleidzia pradeti karo pries zydams pavoingas valstybes,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių