„Renault“ iš pareigų nušalina generalinį direktorių

Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“ pranešė, kad iš pareigų bus nušalintas bendrovės generalinis direktorius Thierry'is Bollore'as.

Bendrovės internetiniame puslapyje paskelbtame pranešime teigiama, kad netikėtai surengtame tarybos susirinkime buvo nuspręsta, jog dabartinė įmonės finansų direktorė Clotilde Delbos laikinai užims generalinio direktoriaus pareigas. Tokio sprendimo priežasčių bendrovė nepateikia.

Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje „direktorių taryba nusprendė nedelsiant užbaigti Thierry‘io Bollore‘o kadenciją einant generalinio direktoriaus pareigas“, bendrovė teigė pranešime.

Dėl T. Bollore‘o pasitraukimo iš pareigų spekuliuota nuo antradienio, pasirodžius prancūzų laikraščio „Le Figaro“ naujienų pranešimui, kuriame sakoma, kad T. Bollore‘as nesutaria su direktorių tarybos pirmininku Jean-Dominique Senardu.

T. Bollore‘as šiandien paskelbtame interviu teigė, kad šis nušalinimas nuo pareigų jį labai nustebino. „ׅŠio įvykio brutalumas ir netikėtumas yra pribloškiantis. Sužinojau spaudoje, kad Jean-Dominique Senardas, su kuriuo neturėjau nesutarimų, dabar nori, kad palikčiau savo pareigas“, – kalbėjo jis.

Jis skatino Prancūzijos valdžią, kuriai priklauso 15 proc. bendrovės, kad ši užtikrintų gerą valdymą ir įmonės stabilumą.

T. Bollore‘as generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių