Respublikonas J. Walshas paskelbė sieksiantis JAV prezidento posto

Respublikonas Joe Walshas paskelbė sieksiantis JAV prezidento posto. „Mes negalime leisti Donaldui Trumpui valdyti dar ketverius metus. Todėl aš dalyvausiu prezidento rinkimuose“, - rašė 57-erių J. Walshas tviteryje.

J. Walshas yra antrasis respublikonas, mesiantis iššūkį D. Trumpui. Tačiau dėl stiprios partijos paramos prezidentui jis neturi jokių šansų laimėti pirminius respublikonų kandidato rinkimus.

Interviu televizijos stočiai ABC radijo laidų vedėjas ir buvęs „Arbatėlės judėjimo“ kongresmenas J. Walshas pavadino D. Trumpą „vaiku“ ir „nekompetentingu“. Kažkas esą turi drįsti pasipriešinti D. Trumpui, partijai reikia alternatyvų. „Jis rasistas ir narcizas“, - kalbėjo J. Walshas apie prezidentą. Kiti respublikonai, anot jo, „mirtinai bijo“ ir todėl nedrįsta viešai pasipriešinti D. Trumpui.

J. Walshas yra antrasis respublikonas, nusprendęs mesti iššūkį D. Trumpui. Prieš tai apie savo kandidatavimą paskelbė buvęs Masačūsetso valstijos gubernatorius Billas Weldas.

D. Trumpas nėra pirmasis prezidentas, kuriam pirminiuose rinkimuose iššūkį meta jo partijos atstovas. 1980-aisiais, pavyzdžiui, demokratų prezidentas Jimmy‘is Carteris iki pat pirminių rinkimų pabaigos kovojo su senatoriumi Tedu Kennedy‘iu iš savo partijos. J. Carteris pirminius rinkimus laimėjo, tačiau prezidento rinkimuose galiausiai pralaimėjo respublikonui Ronaldui Reaganui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių