Tokiu būdu restorano savininkas Wander Alblas siekia atkreipti dėmesį į besaikį mėsos vartojimą: „Kai valgote makaronus su Bolonijos padažu, jūs turite juos valgyti su mėsa, taigi, kai jūs valgote mėsą, jūs turėtumėte galvoti, kad tai yra gyvūnas, iš kur jis atkeliavo.“
Vien Nyderlanduose kasmet paskerdžiama apie pusę milijardo viščiukų.
„Jos vaikšto laisvai, tai joms sukelia daug mažiau streso“, – pasakojo savininkas.
Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:
Dažnam vien pamačius aplink laisvai lakstančias vištas, jų pasidaro gaila.
„Žmonės turi žinoti, ką jie daro gyvūnams“, – pasisakė restorano lankytoja.
Kai vištiena atkeliauja ant stalo, pačiam patyrus visą skerdimo procesą, patiekalas nebeatrodo toks patrauklus.
„Tiesą sakant, aš praradau apetitą, bet ateityje tikrai daug daugiau skirsiu dėmesio tam, iš kur atkeliauja mėsa ir ar verta ją valgyti“, – išreiškė savo nuomonę vienas iš klientų.
Restoranas šią akciją žada tęsti visą mėnesį ir tikisi, kad ateityje mėsą valgydami lankytojai vis dažniau pagalvos apie tai, kad reikėtų vartoti mažiau mėsos.
Naujausi komentarai