Pereiti į pagrindinį turinį

Režimas nepaleido priešininko

2008-08-23 09:00

Kremliaus sužlugdytas buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis valdžios malonės nesulaukė. Čitos Ingodino rajono teismas vakar atmetė jo prašymą pirma laiko lygtinai paleisti į laisvę.

Kaip paaiškino teisėjas Igoris Falilejevas, M.Chodorkovskiui nesibaigė drausminės nuobaudos terminas, jis neturi paskatinimų ir nėra patikimų įrodymų, kad jo elgesys pagerėjo. Teismo nutarime taip pat teigiama, kad M.Chodorkovskis nepareiškė noro išmokti profesijos, pagal kurią jis galėtų dirbti Krasnokamensko kolonijoje.

M.Chodorkovskio advokatas Vadimas Kliuvgantas kalėjimo vadovybę apkaltino didelio masto falsifikacija. Pasak jo, tardymo izoliatoriaus atstovai parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip M.Chodorkovskis pažeidė kalėjimo režimą. Turimas omenyje epizodas, kai jis neva nelaiko rankų už nugaros, kai turi tai daryti.

Ketvirtadienį, pirmą nagrinėjimo dieną, vienoje kameroje su M.Chodorkovskiu laikytas kalinys Igoris Gnezdilovas teisme prisipažino apšmeižęs buvusį naftos magnatą, nes tardymo izoliatoriaus administracija dariusi jam spaudimą.

Kadaise turtingiausias Rusijos gyventojas verslininkas M.Chodorkovskis 2005 m. buvo nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimu už vengimą mokėti mokesčius ir sukčiavimą. Daugelio nuomone, šis procesas buvo Kremliaus surežisuotos kampanijos, kuria buvo siekiama nuslopinti verslo lyderių politines ambicijas, kulminacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų