Rumunija pasienyje su Ukraina rado naujų drono nuolaužų

  • Teksto dydis:

Rumunijos kariai šios NATO valstybės narės teritorijoje netoli sienos su Ukraina šeštadienį rado drono, „panašaus į naudojamųjų Rusijos kariuomenės“, nuolaužų, pranešė gynybos ministerija.

Karinės jūrų pajėgos šukavo Plauru kaimo Tulčės apskrityje apylinkes, remdamosi vietos valdžios institucijų informacija apie galimas drono nuolaužas.

Toje teritorijoje šią savaitę jau buvo rasta drono nuolaužų – maždaug už kelių kilometrų nuo šeštadienio radinio.

„Paieškos metu buvo aptikta drono, panašaus į naudojamųjų Rusijos kariuomenės, nuolaužų“, – rašoma gynybos ministerijos pranešime, kuriame nurodoma, kad rastos nuolaužos bus paimtos analizei.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) pranešė, kad telefonu kalbėjosi su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu ir aptarė naujų rastų nuolaužų klausimą.

„Griežtai smerkiu šį mūsų suverenios oro erdvės pažeidimą, kuris kelia grėsmę Rumunijos piliečiams šioje teritorijoje“, – parašė K. Iohannisas socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“).

Rumunijos kariuomenė tęs paieškos operacijas, pridūrė gynybos ministerija.

J. Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad nėra jokių ženklų, jog Rusija būtų surengusi tyčinį išpuolį prieš aljanso narę Rumuniją.

Prieš tai, kai trečiadienį buvo rastos pirmos nuolaužos, Rumunija buvo paneigusi Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Oleho Nikolenkos pirmadienį išsakytus teiginius, kad sekmadienio vakarą Rusijos paleisti dronai „Shahed“ nukrito ir sprogo Rumunijos teritorijoje.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, NATO daugiausia dėmesio skiria tam, kad karas neprasiveržtų į aljanso teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Na ir kas.Užsakytas straipsnelis,persmelktas koncervatizmu.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tai ir arkliui aišku,kad tai ukrų fašistų dronai, kaip kažkada Lenkijos teritorijoje buvo nukritusi raketa,kur užmušė du žmones, patys lenkai sakė kad tai ne RUSIJOS raketa, bet tas neužauga žydu klounas vis vien kaip koks ožys užsispyręs teigė kad tai RUSIJOS

senis

senis portretas
erdvė nato pažeista bet ji to nemato juk tai ne amerikos
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių