Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija dėl pranešimų apie karą blokavo naujienų svetainę „Mediazona“

2022-03-06 17:10

Viena paskutinių dar likusių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių Rusijoje, naujienų svetainė „Mediazona“, sekmadienį paskelbė, kad valdžia ją blokavo dėl pranešimų apie Maskvos invaziją į Ukrainą.

Rusijos žiniasklaidos reguliuotoja „Roskomnadzor“ pradėjo blokuoti „Mediazona“, sakoma svetainės pareiškime.

„Todėl, kad mes sąžiningai informuojame apie tai, kas vyksta Ukrainoje ir vadiname invaziją invazija, o karą – karu“, – nurodė „Mediazona“.

Pareiškime priduriama, kad Rusija pastarosiomis dienomis įvedė „karinę cenzūrą ir šalyje beveik nebeliko jokios nepriklausomos žiniasklaidos“.

Prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24-ąją įsakius savo pajėgoms įsiveržti į provakarietišką Ukrainą, Rusijos valdžia suintensyvino ir taip beprecedentį susidorojimą su žiniasklaida.

Anksčiau šią savaitę radijas „Echo Moskvy“ ir televizija „Dožd“ – dvi svarbios liberalios rusų žiniasklaidos priemonės – buvo arba likviduotos, arba sustabdė darbą.

Dešimtis žiniasklaidos darbuotojų ir nepriklausomų žiniasklaidos priemonių valdžia jau buvo paskelbusi „užsienio agentais“; daug reporterių ir redaktorių buvo priversti pasitraukti iš šalies.

Rusijos nepriklausomas laikraštis „Novaja gazeta“, kurio vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas pernai gavo Nobelio taikos premiją, paskelbė ištrinsiantis savo turinį apie Ukrainą, parlamentui priėmus įstatymą, numatantį įkalinimą ir baudas už „melagienas“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus.

„Mediazona“ specializacija yra teisminės bylos ir kalinių teisių pažeidimai.

Šį interneto leidinį 2014 metais įsteigė protestų grupės „Pussy Riot“ narės Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina, atlikusios įkalinimo bausmę už V. Putino pašiepimą cerkvėje.

Daugiau naujienų