Rusija didina spaudimą „Google“

Vienas Rusijos sostinės rajoninių teismų skyrė JAV interneto milžinei „Google“ 3 mln. rublių (33 tūkst. eurų) baudą už tarnybos „Roskomnadzor“ toliau fiksuojamus pažeidimus reikalavimo panaikinti nuorodas į Rusijoje uždraustus tinklapius.

Tai jau ketvirta Rusijoje „Google“ skirta bauda pagal 2018-ųjų rugsėjį įsigaliojusį įstatymą, įpareigojantį visas šalyje veikiančias paieškų internete sistemas prisijungti prieš Federalinės informacijos sistemos ir vykdyti joje nurodytų draudžiamų tinklapių blokavimą.

Bauda turi būti sumokėta per mėnesį, paskelbė teismas.

„Google“ dėl šio pažeidimo 2018-ųjų lapkritį gavo 0,5 mln. rublių baudą, pernai vasarą buvo nubausta 0,7 mln. rublių, o šiemet vasarą – jau 1,5 mln. rublių bauda. Visas šias baudas bendrovė per nurodytą terminą sumokėjo.

„Roskomnadzor“ duomenimis, „Google“ iš savo paieškų internete sistemos nepašalina iki 30 proc. Rusijoje draudžiamų nuorodų.


Šiame straipsnyje: googleRusijabauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
DELFI portale galima rašyti tik prisijungusiems .Anoniminiams komentarams neliko galimybių reikšti nuomonės. Žodžio laisve apribota.Pažeista LRKonstitucija.Tai Štai kokia laisvė Lietuvoje.

Pilietis

Pilietis portretas
Google ir facebookas per daug kašasi u žmonių asmeniškuma ir privatuma.Sugalvojo šnipinėjimo slapukus ,atsieit saugumui. Slapukai ne saugumui o slapuku pagalbą išgauna iš naudotojo sutikimą. Sutikimą davei, tai ir landžioja po asmenų duomenų bazę.Per prievartą reikalauja sutikimo ,nesutikus neleidžia atsidaryti internete reikalingo puslapio.Taip neturi būti.

manau

manau portretas
Kai Google ir Faceboc vadovai privalo dėl savo darbo atsiskaitinėti JAV senatoriams kyla daug klausymų, ir tampa aišku kodėl šios įmonės imasi konkrečios cenzūros.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių