Rusijos URM: Rusija išsiunčia iš šalies Estijos diplomatą, atsakydama į Talino priemones

Rusija iš šalies išsiunčia Estijos diplomatą, atsakydama į atitinkamus šios šalies valdžios veiksmus, ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Neseniai prisaikdinta nauja Estijos vyriausybė, galbūt, taip nusprendė pademonstruoti lojalumą Vašingtonui ir Briuseliui, ir visiškai nepagrįstai paskelbė Rusijos atstovybės Taline diplomatą persona non grata. Jis užsiima kultūros, švietimo klausimais, tai yra [dirba] kaip tik tose srityse, kur dar išsaugotas bendradarbiavimas“, – sakė M. Zacharova spaudos konferencijoje.

„Rusijos atsako ilgai laukti nereikėjo – buvo iškviestas Estijos pasiuntinys Maskvoje, pareikštas griežtas protestas ir pranešta apie vieno Estijos diplomatinės atstovybės diplomato išsiuntimą“, – pridūrė ji.

Rusijos URM atstovė pabrėžė, kad tai buvo ne Maskvos iniciatyva, o atsakomoji priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>jonas

>jonas portretas
Pats ne Jonas, pats jemelia-kvailelis?

Jonas

Jonas portretas
Kaip apgailėtinai pasauliui atrodo varganos Baltijos šalys, visur tik ir žiūri nusilenkt Amerikai ir Briuseliui... Protingos šalys siekia ekonominio bendradarbiavimo su Rusija, Kinija, o mes kad ir skursim, bet įtiksim užjūriui (kuriam visai nerūpim).

Kacapiniai

Kacapiniai portretas
Jus jau suvaryti i fasistinio putlerio gulagus. Klausykites kremliaus ciulpiko solovejaus-razboiniko laidu ir slovinkit neuzauga vagi. :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių