Rusija: JAV priešraketinės gynybos sistema P. Korėjoje sukels tragiškų padarinių

  • Teksto dydis:

Rusija penktadienį perspėjo, kad JAV planai dislokuoti modernią priešraketinės gynybos sistemą Pietų Korėjoje sukels „nepataisomų padarinių“, atkartodama Kinijos susirūpinimą dėl šio žingsnio keliamos grėsmės saugumui regione.

„JAV, palaikomos savo sąjungininkių, toliau stiprina savo pasaulinės priešraketinės gynybos sistemos Azijos ir Ramiojo vandenyno segmento potencialą, o tai žlugdo susiklosčiusią strateginę pusiausvyrą regione ir už jo ribų“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Tikimės, kad mūsų partneriai... sugebės dar kartą įvertinti visas aplinkybes ir nesiims neapgalvotų veiksmų, kurie galėtų sukelti tragiškų ir nepataisomų padarinių padėčiai Šiaurės Vakarų Azijoje ir už jos ribų“, – pridūrė ministerija.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai Jungtinės Valstijos paskelbė susitarusios su Pietų Korėja dislokuoti tos šalies teritorijoje modernią priešraketinės gynybos sistemą, turinčią apsaugoti nuo potencialių atakų iš Šiaurės Korėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Reikia selpti S.Koreja ...reikia nauju daliniu Pabaltyje,reikia atidaryti antra aviobaze Baltarusijoje ..prie Ukrajinos sienos apie 70 km.atstumu ...reikia nauju daliniu i Kalingrado sryti ...reikia Armatu gaminti ...bet gavosi surinkti pinigus ... tik T86 ...net ne T90 ...o isuzsakytu Rusijos armijai 480 tanku ....pagamino ir pasiunte 286 vienetus ...nera reikalingo metalo .... Akis dideles ...norai dideli ...tusteja kisenes....,bet KRYM NACH.(Krima turi )nors ir apiplyse...ir alkani...

o

o portretas
tai ka...?fanatinius vasalus s. koreja palikti be kontroles? patys uzauginote slibina tai nasta uzkrovet visiems... ar ne taip kgb g/gudruciai/ kaip sako /nasa chata s kraju/....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių