Rusija kaltina Azerbaidžaną paliaubų pažeidimais Kalnų Karabache

  • Teksto dydis:

Maskva šeštadienį pareiškė, kad Azerbaidžanas pažeidė paliaubas ginčijamame Kalnų Karabacho regione ir panaudojo bepiločius lėktuvus prieš armėnų separatistų pozicijas Rusijos taikos palaikymo misijos zonoje.

„Pažeisdamos 2020 metų lapkričio 9 dieną Rusijos, Azerbaidžano ir Armėnijos vadovų trišalio pareiškimo nuostatas, Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos kovo 24–25 dienomis įžengė į Rusijos taikos palaikymo kontingento atsakomybės zoną Kalnų Karabache ir įrengė stebėjimo postą“, – nurodė rusų Gynybos ministerija.

Azerbaidžanas smogė etninių armėnų pajėgoms netoli Farucho (Parucho) gyvenvietės smogė iš Turkijos gamybos bepiločių lėktuvų, pridūrė ministerijos atstovai.

Anksčiau šeštadienį Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad Armėnijos remiami separatistai savo kontroliuojamoje teritorijoje paskelbė karo padėtį.

Rusija ragino Azerbaidžaną atitraukti pajėgas.

„Azerbaidžano pusei buvo išsiųstas raginimas atitraukti savo pajėgas, – nurodė Gynybos ministerija. – Rusijos taikdarių kontingento štabas imasi priemonių padėčiai išspręsti.“

Azerbaidžanas jokių komentarų kol kas nepaskelbė.

2020 metais tarp Armėnijos ir Azerbaidžanas vėl įsiplieskė kautynės dėl dešimtmečius ginčijamos teritorijos. Naujausias karo epizodas pareikalavo daugiau kaip 6,5 tūkst. žmonių gyvybių.

44 dienas trukęs konfliktas baigėsi tarpininkaujant Rusijai sudarytu paliaubų susitarimu. Pagal jo sąlygas, Jerevanas užleido kelis rajonus, kuriuos armėnai kontroliavo ne vieną dešimtmetį, o Rusija kalnuotame regione dislokavo taikdarių kontingentą.

Šeštadienį Kalnų Karabacho gynybos ministras savo pranešime nurodė, kad per azerbaidžaniečių dronų smūgius žuvo trys žmonės ir dar 15 buvo sužeisti.

„Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos tebėra Parucho kaime“, – sakoma pranešime.

Armėnija savo ruožtu paragino tarptautinę bendriją užkirsti kelią mėginimams „destabilizuoti padėtį Pietų Kaukaze“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suskiai

Suskiai portretas
rusija dabar gali kaltinti sliekus ir tai nakti, po dvylikos... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių