Rusija paviešino archyvus: V. Putinas buvo „sąžiningas ir disciplinuotas“ šnipas

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas savo karjeros pradžioje Sovietų Sąjungos Valstybės saugumo komitete (KGB) vadintas „sąžiningu ir disciplinuotu“ šnipu, rodo ketvirtadienį paskelbti dokumentai.

„Draugas Putinas... nuolat kelia savo ideologinį, politinį ir profesinį lygį“, – sakoma rusų žiniasklaidos paviešintame vieno puslapio dokumente, parengtame, kai būsimajam politikui buvo kiek daugiau nei 20 metų.

V. Putinas, kuriam dabar yra 67 metai, dirbo slaptojoje tarnyboje nuo praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio vidurio, o 1985–1990 metais, kai Sovietų Sąjunga ėmė griūti, buvo išsiųstas į Drezdeną tuometinėje Rytų Vokietijoje.

Kremliuje jis apsuptas gausybės buvusių slaptosios tarnybos darbuotojų, o FSB, KGB įpėdinė, Rusijoje tebėra įtakinga institucija.

Šis ir daugiau išslaptintų KGB dokumentų eksponuojami Centriniame istorinių ir politinių dokumentų archyve antrame didžiausiame Rusijos Sankt Peterburgo mieste.

V. Putinas taip pat sulaukė „sveikinimų iš savo vyresniųjų“ organizacijoje „už savo puikiai organizuotą darbą ir rezultatus“, sakoma dokumente.

2016 metais V. Putinas, valdžioje esantis jau du dešimtmečius, atskleidė, kad saugo savo SSRS Komunistų partijos nario kortelę dėl sentimentalių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Ar tikrai KGB valiutines prostitutės buvo pasiekusios aukštų postų, kaip Putinas ?

musu

musu portretas
'dedule' irgi tiksliai vykde ir vykdo nurodymus is ten.

Zinoma

Zinoma portretas
Jei butu rasoma neigemai butu nepaviesines
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių