Rusija piktinasi naujausiomis ES ir JAV sankcijomis

Maskva pirmadienį užsipuolė Europos Sąjungą ir Jungtines Valstijas, joms priėmus naujausius sankcijų paketus Rusijai dėl karo Ukrainoje.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad praėjusią savaitę priimtas naujausias Briuselio sankcijų paketas yra „absurdas“.

121 fiziniam ir juridiniam asmeniui įvestos bloko sankcijos yra jau dešimtasis paketas siekiant pakirsti Rusijos finansus ir karinį apsirūpinimą.

D. Peskovo teigimu, Vakarų šalys susiduria su sunkumais bandydamos rasti daugiau asmenų ir subjektų, kuriuos galėtų nubausti.

„Tai paaiškina nelogišką fizinių ir juridinių asmenų įrašymą“, – sakė jis.

„Kalbame apie daug pasiekusius žmones, jiems įtraukimas į sąrašus nesukels jokių nepatogumų“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Naujausios ES sankcijos taikomos dešimtims Rusijos įmonių ir valstybinių agentūrų, įskaitant tris šalies bankus.

Buvimas sąraše reiškia turto įšaldymą bloko valstybėse narėse ir draudimą išduoti vizas.

Atskirai Rusijos užsienio reikalų ministerija pasmerkė naujausias JAV sankcijas, taip pat priimtas praėjusią savaitę. Maskvos teigimu, tai „bergždi ir beprasmiški“ bandymai „pakenkti mūsų pramoniniam ir finansiniam potencialui, atkirsti Rusiją nuo tarptautinių ekonominių santykių“.

Naujos Vašingtono sankcijos, skirtos tokiems sektoriams kaip bankai, kasyba ir gynybos pramonė, paveiks daugiau kaip 200 fizinių ir juridinių asmenų, įskaitant Rusijos ir trečiųjų šalių subjektus.

„Rengiame atsakymus kūrybiškai naudodamiesi savo patirtimi, – sakė Maskva. – Rusijos atsakomosios sankcijos ir toliau bus grindžiamos griežto abipusiškumo principu.“


Šiame straipsnyje: RusijaESJAVsankcijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių