Rusija sukurpė melagieną apie Lenkijos – Lietuvos karių kontingentą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusijos propagandistai sugalvojo istoriją apie Lenkijos – Lietuvos karių kontingento įvedimą į Ukrainą.

Apie tai rašo unian.net, remdamasis Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos pranešimu.

„Rusija ir toliau maksimaliai spekuliuoja pranešinėdama apie tai, kad Lenkija taikosi į Ukrainos teritoriją. Tai tikriausiai daroma tam, kad nukreipti šalies gyventojų dėmesį ir neišgirsti iš jų nepatogių klausimų, susijusių su Rusijos karu prieš Ukrainą. Tam net sukuriami ir platinami melagingi laiškai nuo Ukrainos valdžios struktūrų.

Rusijos propagandiniai kanalai išplatino laišką, kurį atseit iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gavo Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos vadovas“, – rašoma pranešime. 

Pažymima, kad laiške propagandistai pridarė nemažai gramatinių klaidų, taip pat ir tokių, kurios susiję su Ukrainos pasieniu.

„Neatmetama, kad šis laiškas į ukrainiečių kalbą verstas padedant automatiniam teksto vertėjui. Pareiškiame, kad tokio laiško Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba negavo. Be to, Ukrainoje toks susirašinėjimas vyksta tik elektroniniu paštu. Bet iš kur tai žinoti atsilikusiai šaliai – agresorei? Tokio suklastoto dokumento atsiradimą vertiname kaip purviną Rusijos propagandos provokaciją“, – teigiama Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių