Rusija: ultimatumai ir grasinimai dėl Ukrainos – kelias į niekur

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį sakė, kad Vakarų grasinimai Maskvai nesumažins įtampos dėl Ukrainos.

„Ideologiniai metodai, ultimatumai, grasinimai – tai kelias į niekur“, – sakė S. Lavrovas, Maskvoje prasidedant jo deryboms su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretore Liz Truss (Liz Tras).

S. Lavrovo ir L. Truss ketvirtadienio derybos yra naujausias diplomatinių susitikimų, kuriais siekiama mažinti įtampą dėl Ukrainos, raundas.

Vakarų lyderiai kaltina Rusiją sutelkus pajėgas prie Ukrainos sienų ir galbūt rengiantis invazijai į kaimynę.

S. Lavrovas diplomatus Europos sostinėse ir Vašingtone apkaltino vis dažnesniais grasinimais ir ultimatumais Rusijai, ir sakė, kad toks metodas yra nediplomatiškas.

Susitikimą su L. Truss – pirmuoju nuo 2017 metų Rusijoje apsilankiusiu britų diplomatijos vadovu – S. Lavrovas pavadino beprecedenčiu.

Jis sakė, kad jei Didžioji Britanija nori gerinti santykius su Maskva, „mes, žinoma, atsakysime tuo pačiu“, ir pridūrė, kad šiuo metu dvišaliai santykiai yra pasiekę „žemiausią pastarųjų metų tašką“.

S. Lavrovo ir L. Truss susitikimas surengtas prieš britų gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o (Beno Voleso) ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu penktadienio susitikimą Maskvoje.

L. Truss susitikimo pradžioje sakė, kad Britanija „negali ignoruoti“ karių sutelkimo prie Ukrainos sienos ar „bandymų pakenkti Ukrainos suverenumui“.

„Yra kitas kelias, diplomatinis kelias, išvengiant konflikto ir kraujo liejimo, – sakė ji. – Esu čia, kad paraginčiau Rusiją eiti šiuo keliu.“

L. Truss vizitas Maskvoje yra dar viena Vakarų šios savaitės diplomatinė pastanga siekiant užkirsti kelią Rusijos invazijai į Ukrainą.

Vakarų lyderiai įspėja, kad Rusija, prie kaimynės sienų sutelkusi daugiau kaip 100 tūkst. karių, rengiasi eskaluoti konfliktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prakeikti

Prakeikti portretas
okupantai.

o

o portretas
tie kom tiek 1 tiek kiti teisus nes imperijos zude ir zudo zmones tik palyginkime ir suprasime kas ir jei 1 puse sako kad uztenka reikia taikos tai ir neaskaluokim karo o draugiskai gyvenkime ir prekiaukime be politpropogandos kuria aiskiai siekia vakaro satansionistai irnors as ir mano seima nukentejusi nuo bolsevyku bet siandien padetis visai kita ir karta kita o mes senimas matome kas vyksta o internetas dar paryskina kas yra kas ir logiskai mastantys /o ju dauguma/ daro bendras tautines isvadas kurios siandien zlugdomos tu kurie pardave savo /sazine/ vakarams tuo sudarydami pavoju tautai su kuria absoliuciai nesiskaitoma nes tai /sunauja/ kuria reikia marmaliuot kad ji neatsigautu o daro tai tie nkvd palijuonys kartu su litvakais kurie ir veze mus i sibira /saules/ pasitikt tai siandien sie berijos andropovo dusansky isgamos su vasalais naikina seimas pavieniui prisiudami BB is pirsto o banditus kaip jurbarko globodami ciniskiau nesugalvosi======

tam nejuokinkime

  tam nejuokinkime portretas
pagal tave ruseliai yra žudikai, o jankiai ir NATO tokie angeliukai , kurie pasauliui neša tik geri ir laimę. Gerai tu čia pavarei. Pasitikrink smegenėlių būsena!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių