Pereiti į pagrindinį turinį

Ne tokia alaus energetinė vertė privertė Rusiją uždrausti įvežti alkoholį iš Ukrainos

2014-08-14 08:42
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Rusija trečiadienį iššovė dar vieną salvę besiplečiančiame kare su Vakarų šalimis ir Kijevu, uždraudusi alkoholinių gėrimų importą iš Ukrainos, argumentuodama, kad jie neatitinka saugumo standartų.

Vartotojų teisių apsaugos agentūra „Rospotrebnadzor“ pareiškė, kad ne kartą buvo užfiksuota pažeidimų, susijusių su įvairių rūšių ukrainietišku alumi, vynus ir stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, įskaitant „produktų žymėjimo reikalavimų nesilaikymą“.

Agentūra nurodė, kad bendrovės „Obolon“ alaus energetinė vertė neatitiko jo etiketėse nurodytų skaičių, o tiriant bendrovės „Ukrainskaja distribucionnaja kompanija“ eksportuojamus gėrimus nustatyta, kad juose alkoholio kiekis neatitiko deklaruojamo.

„Rospotrebnadzor“ nurodė, kad draudimas įsigalios nuo penktadienio.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus kelioms dienoms, kai Rusija uždraudė įvežti daugelio rūšių maisto produktus iš Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos šalių (ES), kurios paskelbė plačias sankcijas Maskvai dėl numanomo Kremliaus palaikymo sukilėliams rytų Ukrainoje.

Rusija jau anksčiau uždraudė visų Ukrainos pieno produktų ir kitų populiarių maisto prekių, tokių kaip šokoladas, importą, argumentuodama, kad tos prekės neatitinka vartotojų saugumo reikalavimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų