Rusija vėl atsisako suteikti konsulinę prieigą prie sulaikyto JAV žurnalisto

Maskva penktadienį pranešė, kad vėl atsisakė suteikti konsulinį vizitą pas sulaikytą Jungtinių Valstijų žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą) po to, kai Vašingtonas atsisakė išduoti vizas kai kuriems Rusijos žurnalistams.

„JAV ambasados Maskvoje prašymas dėl konsulinio vizito pas žurnalistą Evaną Gershkovichą, kuris buvo suimtas už šnipinėjimą, dar kartą atmestas“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Ministerija teigė, kad šis sprendimas buvo „atsakas į atsisakymą išduoti vizas Rusijos žurnalistams“, kurie praėjusį mėnesį turėjo vykti kartu su užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu į Jungtinių Tautų būstinę Niujorke.

Kovo pabaigoje E. Gershkovičas buvo suimtas Rusijoje ir apkaltintas šnipinėjimu.

Jo darbdavys, leidinys „The Wall Street Journal“, ir JAV pareigūnai šiuos kaltinimus neigė.

E. Gershkovičas, anksčiau dirbęs ir naujienų agentūroje AFP, yra pirmasis užsienio žurnalistas, suimtas Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu nuo Sovietų Sąjungos žlugimo.

JAV ambasadorė Lynne Tracy (Lin Treisi) balandžio 17 dieną aplankė E. Gershkovičą ir teigė, kad žurnalistas išlieka sveikas ir stiprus.

Balandžio pabaigoje Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas skundėsi, kad JAV atsisakė išduoti vizas Rusijos žurnalistams, turėjusiems kartu su juo vykti į JT būstinę.

„Rasime formų, kaip į tai reaguoti, kad amerikiečiai ilgam prisimintų, jog tokių dalykų negalima daryti“, – valstybinės naujienų agentūros citavo užsienio reikalų viceministrą Sergejų Riabkovą.

Po kelių dienų Rusija atsisakė suteikti pirmąjį konsulinį vizitą pas E. Gershkovičą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių