Rusija vystys vidutinio nuotolio raketas

Rusija vystys vidutinio nuotolio raketas, kadangi jų dabar turi JAV, penktadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Išsiunčiau atitinkamus kreipimusis daugelio pasaulio šalių vadovams. Pareiškėme, kad nesiruošiame dislokuoti vidutinio nuotolio raketų, jeigu pas mus jų atsirastų. Tačiau dabar, žinoma, dirbsime dėl to, nes jų atsirado pas amerikiečius“, – kalbėjo V. Putinas per Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) tarybos sesiją Ašchabade.

Vasarį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad Maskva, reaguodama į Vašingtono sprendimą pasitraukti iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF), iki ateinančių metų pabaigos pagamins du naujus raketų kompleksus, ginkluotus didelio nuotolio raketomis.

Paminėtas svarbus Šaltojo karo laikų ginklų kontrolės paktas draudė Vašingtonui ir Maskvai turėti nuo žemės paleidžiamų balistinių ir sparnuotųjų branduolinių bei nebranduolinių raketų, galinčių nuskrieti 500–5 500 kilometrų.

Jungtinės Valstijos daug metų kaltino Rusiją kuriant naujo tipo kompleksui „Iskander-M“ skirtą raketą 9M729, kuria, kaip teigia amerikiečiai, pažeidžiama INF sutartis. Maskva tokius kaltinimus neigė ir išsakydavo JAV savų pretenzijų.

Sistemoje „Iskander-M“ yra dviejų tipų raketos – sparnuotosios ir balistinės. Šis kompleksas yra skirtas smogti priešo reaktyvinėms salvinės ugnies sistemoms, priešraketinės ir oro gynybos priemonėms, lėktuvams ir sraigtasparniams aerodromuose bei vadavietėms ir infrastruktūros objektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Pareiškėme, kad nesiruošiame dislokuoti vidutinio nuotolio raketų, jeigu pas mus jų atsirastų" - tai GAL jas galit Lietuvai parduot?.. :s (mes juk panašiai ir nepagamintus Boxerius pirkom).

Taip

Taip portretas
Ir turi būti,,,kaip šauksit taip ir atsilieps...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių