Rusijos ambasada Kabule: A. Ghani pabėgo iš prezidento rūmų

  • Teksto dydis:

Maskvos duomenimis, Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) pabėgo iš savo rūmų sostinėje, sekmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos ambasados Kabule atstovas Nikita Iščenka, Talibano kovotojams apsupus miestą.

„Kiek mums žinoma, jis pabėgo iš prezidento rūmų“, – sakė pareigūnas, atsakydamas į klausimą, ar Maskva gali patvirtinti, kad A. Ghani sutiko perduoti valdžią.

Sekmadienį Talibano kovotojai priartėjo prie Kabulo ir, kaip pranešama, pradėjo derybas su dabartine Afganistano vyriausybe dėl valdžios perdavimo.

Anksčiau Dušanbė įsikūrusi naujienų agentūra „Asia Plus“, remdamasi šaltiniu Kabulo administracijoje, informavo, jog A. Ghani paliko savo postą ir išskrido į Tadžikistaną kartu su keliais aukšto rango pareigūnais.

Vėliau apie valstybės vadovo išvykimą iš šalies pranešė ir afganų televizija „TOLO News“.

Tokie pranešimai oficialiai kol kas nepatvirtinti.

Talibanas yra ne kartą pareiškęs, kad bet koks Afganistano krizės sprendinys turi apimti A. Ghani atstatydinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NET NEABEJOJU

NET NEABEJOJU portretas
Rusija šiandien išgelbėjo Armėniją nuo visiško sunaikinimo. Prieš tai išgelbėjo Siriją. Neabejoju, kad padarys tvarką ir sugebės surasti bendrą kalbą ir su afganistano tautomis. Tikrai, karo nutraukimas šiame regione nesitęs 20 metų.

Kęstas

Kęstas portretas
Atėjo Landsbergių, Kubiliaus ir kitų liberal-konservatyvių Lietuvos kovotojų už žmonių laisvę valanda: "Į Kabulą įžengę Talibano kovotojai užėmė prezidento rūmus. Afganistano vyriausybė nepatvirtino, kad talibai iš tiesų šeimininkauja prezidentūroje, tačiau Talibano kovotojai paskelbė per kelias valandas visiškai užimsiantys Afganistano sostinę Kabulą." Skubiai vilkitės jūsų uniformas, imkite iš seifų ginklus ir bėkite į Afganistaną. Užtenka kariauti pralaimėtą karą su Lukašenka. Afganistane yra galimybė įamžinti liberal-konservatyvių Lietuvos kovotojų už žmonių laisvę vardus. Pirmyn. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

kaunas

kaunas  portretas
Ka veike Jav Afganistane??O gi ta pat ka ir kiti Geradariai..Amerikonai ,amerikonai...o kiek jaunuoliu geleziniuose kastuose leido ishzudyti Rusai?? Visi okupantai yra zverys savo ir prieso kareiviu atzvilgiu..Ir rusai ir amerikonai nugalabijo ten savo jaunuomene. Talibanas yra teroristai ,,mums jie zverys.Taciau jie kovoja [[tikriausia ]] uz savo islamishkus isitikinimus ..Mums jau xx1amzius ,,o ju mastymas ---==viduramziu...Mano galva ,;;niekas neturetu lysti i svetimos tautos pilietinius reikalus [[[jei tie reikalai!] netrukdo kitoms valstybems..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių