Rusijos ir JAV prezidentai susitiks kaip planuota

  • Teksto dydis:

Vladimiro Putino ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) derybos šios savaitės Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose įvyks kaip planuota, ketvirtadienį paskelbė Kremlius, nors JAV grasino atšaukti ilgai lauktą susitikimą su Rusijos lyderiu dėl Maskvos ir Ukrainos konfrontacijos.

„Vašingtonas patvirtino susitikimą (įvyksiant)", – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau D. Trumpas perspėjo, kad praeitą savaitgalį Kerčės sąsiauryje įvykęs incidentas, per kurį Rusija užgrobė tris Ukrainos karinių jūrų pajėgų laivus, gali sužlugdyti Argentinoje planuotas surengti derybas.

Į Buenos Aires atvyksiantys D. Trumpas ir V. Putinas planavo pasikalbėti šeštadienį, trečiadienį sakė vienas Kremliaus patarėjas.

„Susitikimas suplanuotas apie vidudienį vietos laiku (17 val. Lietuvos laiku), jam numatyta skirti valandą ar dvi“, – sakė šaltinis.

Anot jo, lyderiai patys spręs dėl savo diskusijos formato.

„Norės – kalbėsis akis į akį padedami vertėjų, jei reikės – pakvies reikalingus delegacijų narius“, – sakė jis.

Trečiadienį Kremlius pranešė, kad prezidentų susitikimas Argentinos sostinėje numatytas gruodžio 1 dieną, o pokalbio temos ir jo trukmė visiškai priklausys nuo pačių lyderių.   

V. Putino patarėjas Jurijus Ušakovas sakė, kad „šalys sutarė dėl susitikimo vietos ir laiko“.

„Numatoma, kad prezidentai pasikalbės akis į akį, o tada pakvies prie diskusijos prisijungti delegacijų narius“, – sakė jis.

Paklaustas, ar po susitikimo gali būti paskelbtas bendras pareiškimas, J. Ušakovas atsakė: „Šalys kol kas dėl to nesitarė. Tačiau, suprantama, delegacijų nariai pateiks informaciją.  Kaip tai bus padaryta – kol kas nesutarta.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

marina thebault kosel

marina thebault kosel portretas
Žaidimo meistras Putinas turėtų prarasti statymą už paslėptą vakciną, strategijos klaidą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių