Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos kino režisierių užmojis – savas greitojo maitinimo tinklas

2015-04-11 20:21
AP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Du žinomiausi Rusijos kino režisieriai siekia įsteigti greitojo maitinimo tinklą, kuris taptų alternatyva tokioms Vakarų šalių įstaigoms kaip „McDonald's“.

Nikita Michalkovas ir Andrejus Končialovskis, kurie yra broliai, paskelbė šį sumanymą tuo metu, kai Rusijoje didėja su konfliktu Ukrainoje susijęs priešiškumas Vakarams, ypač Jungtinėms Valstijoms. Tačiau dar prieš paaštrėjant šiai priešpriešai, daugelis Rusijos žmonių kritikavo sparčią vakarietiškų greitojo maitinimo tinklų plėtrą jų šalyje.

N.Michalkovas ir A.Končialovskis praėjusį mėnesį prezidentui Vladimirui Putinui pasiųstame laiške pasiūlė projektą „Jedim doma!“ („Valgome namie“), kuriuo būtų siekiama „sukurti alternatyvą Vakarų greitojo maitinimo tinklams“, rašo dienraštis „Kommersant“.

Verslo naujienų agentūra RBC ketvirtadienį paskelbė, kad vyriausybė šiam projektui skirs 680 mln. rublių (13 mln. JAV dolerių arba 12,5 mln. eurų) paskolos garantiją.

N.Michalkovas pelnė tarptautinį pripažinimą dėl 1994 metais sukurto filmo „Saulės nualinti“ (Utomlionnyje solncem), kuris pelnė „Oskarą“ kaip geriausias užsienio filmas. Pastaraisiais metais režisierius aktyviai reiškė palaikymą V.Putino politikai.

A.Končialovskis daug metų gyveno Jungtinėse Valstijose, ir tarp jo Holivude sukurtų filmų buvo „Tango ir Kešas“ (Tango and Cash).

Jų tėvas Sergejus Michalkovas parašė Sovietų Sąjungos nacionalinio himno tekstą, taip pat Rusijos nacionalinio himno tekstą, kai 2001 metais buvo grąžinta sovietinio himno melodija.

Dėl Ukrainos krizės didėjant įtampai su Jungtinėmis Valstijomis, keli „McDonald's“ restoranai buvo laikinai uždaryti neva dėl sanitarijos ir higienos normų pažeidimų. Tarp jų buvo didžiulė maitinimo įstaiga centrinėje Puškino aikštėje, kuri buvo pirmasis šios bendrovės restoranas Sovietų Sąjungoje ir sukėlė didžiulę sensaciją, kai buvo atidarytas.

Subyrėjus Sovietų Sąjungai, daugelis Vakarų greitojo maitinimo tinklų įžengė į Rusijos rinką, išnaudodami didėjančią vartotojų paklausą. Šalyje taip pat atsirado stiprių vietinių tinklų, bet užsienio bendrovių, tokių kaip KFC, „Burger King“ ir „Cinnabon“ restoranai veikia daugelyje prekybos centrų.

A.Končialovskis sakė jau daug metų svarstantis sumanymą įkurti greitojo maitinimo tinklą, bet šiuos planus dar labiau paskatino Vakarų šalių sankcijos, paskelbtos Rusijai dėl krizės Ukrainoje.

Tačiau jis neigė prielaidas, kad šiuo tinklu ketinama išstumti vakarietišką greitąjį maitinimą.

„Mes nieko neketiname žlugdyti, – jis sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“. – Kovoti su „McDonald's“ būtų tas pats, kaip kovoti su Holivudu.“

Rusijos „McDonald's“ šių planų nesureikšmino.

„Mūsų šalyje maitinimo rinka turi didelį potencialą. Gerai, kad žmonėms atsiras daugiau pasirinkimų“, – naujienų agentūra TASS citavo vieną „McDonald's“ atstovę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų