Rusijos naikintuvai per mokymus paleido raketų į taikinius virš Baltijos jūros

Rusijos naikintuvai Su-27 per penktadienį vykusius karinius mokymus paleido raketų į taikinius virš Baltijos jūros, pranešė Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.

„Pilotai įvykdė užduotis – aptiko ir sunaikino oro taikinius, imitavusius sąlyginio priešo lėktuvus, pasitelkdami ginkluotę tiek atskirai, tiek poromis. Kaip oro taikinių imitatoriai buvo naudojami lėktuvų mažų gabaritų taikiniai M6“, – pareiškė R. Martovas.

Pasak jo, valdomosios raketos buvo leidžiamos tiek dieną, tiek naktį.

Be to, per pratybas jauni naikintuvų lakūnai pirmąkart mokėsi perimti ir naikinti oro taikinius, taip pat dalyvavo kovose su sąlyginio priešininko orlaiviais, kuriuos valdė patyrę pilotai.

„Mokomieji paleidimai buvo atliekami aiškiai pažymėtame oro šaudymo rajone – virš Baltijos laivyno jūros poligono“, – nurodė R. Martovas.

Anot jo, prieš manevrus „buvo imtasi visų reikiamų priemonių vietos gyventojų, orlaivių ir antvandeninių laivų saugumui užtikrinti“.

„Šaudymo metu jūros poligonas buvo laikinai paskelbtas pavojingu oro ir jūrų transporto priemonių judėjimui“, – pažymėjo laivyno atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Rusai visada pasižymėjo nepilnavertiškumo kompleksu, tai triukšmauja. Ką jiems daugiau...

>

> portretas
Tegul puola, gaus per birbyne ir leks atgal kaukdami.

Nausėdas

Nausėdas portretas
Bus karas, ruskiai puls Lietuvą. Abejonių nėra
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių